Vi rådgiver dig

Rekruttering af internationale medarbejdere

Mangler din virksomhed nye medarbejdere og vil I gerne rekruttere internationalt? Der er hjælp at hente, så jeres virksomhed ved tiltrækning og rekruttering af internationale medarbejdere kan gøre sig de rette overvejelser samt få den vigtigste grundlæggende viden.

I behøver ikke en forkromet og dyr markedsføringsindsats for at rekruttere internationalt. Der findes en lang række hjemmesider med information og beskrivelser af, hvordan det er at flytte til, arbejde og leve i Danmark. Herigennem kan både virksomheden og en potentielt kommende medarbejder få mere indsigt og få besvaret eventuelle spørgsmål.

Inden virksomheden rekrutterer internationale medarbejdere, kan I med fordel indhente viden om forpligtelser ift. lovgivningen og juridiske processer, se tjeklisterne nederst på denne side. 

I kan også med fordel overveje, om I er klar til at tage imod og inkludere en ny international medarbejder. Det kan lyde som en overvældende proces, men der er som sagt en masse hjælp og information at hente.

Hjælp til rekruttering af internationale medarbejdere

DI samarbejder med en lang række aktører om tiltrækning og rekruttering af internationale medarbejdere. De er alle specialiserede i at tiltrække og rekruttere medarbejdere fra udlandet. 

Aktører:

  • Copenhagen Capacity hjælper virksomheder i Danmark med at tiltrække og fastholde specialiseret international arbejdskraft, blandt andet via den regionale karriereportal Greater Copenhagen Career Portal, hvor virksomheder kan synliggøre deres åben stillinger overfor internationale kandidater i og udenfor Danmark. I International House Cph er der fokus på modtagelse og fastholdelse af internationale i københavnsområdet.
  • Destination AARhus fokuserer på at hjælpe hovedsageligt IT-virksomheder i Aarhus og omegn med at sikre sig de internationale medarbejdere, de har brug for.
  • EksportJob er udviklet af Foreningen Nydansker i samarbejde med Jobindex. Her kan du søge efter CV'er for personer med anden etnisk baggrund.
  • International House North Denmark hjælper virksomheder i Nordjylland med at tiltrække og ansætte internationale medarbejdere.
  • Talent to Denmark har en guide, hvor man kan finde information og relevante links til hjælp og rådgivning om alt indenfor rekruttering, ansættelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft.
  • Work-live-stay hjælper virksomheder på Fyn og i Sydjylland med at tiltrække og fastholde international arbejdskraft.
  • Workindenmark stiller information, vejledning og adgang til digitale selvbetjeningsværktøjer til rådighed. Virksomheder kan få vejledning om international rekruttering og eksponere deres stillingsopslag internationalt. Workindenmark er en del af beskæftigelsesministeriet og det europæiske rekrutteringsnetværk EURES.
  • virk.dk kan du finde mere information om at tiltrække, rekruttere og ansætte internationale medarbejdere. Her finder du blandt andet en oversigt over events indenfor bl.a. international rekruttering.

Det er også en mulighed at få hjælp af et vikar- eller rekrutteringsbureau. 

Husk også de internationale i Danmark

Der findes allerede et stigende antal kvalificerede internationale kandidater i Danmark – bl.a. studerende og medfølgende partnere til internationale medarbejdere.

Det er derfor oplagt også at annoncere på danske jobsider og ikke kun i udlandet.

Hør en virksomheds erfaring med international rekruttering 

Trekantområdet Danmark, Copenhagen Capacity, Gram Equipment

Vejledninger

Tjekliste til ansættelse af internationale medarbejdere fra EU EØS-lande eller Schweiz

Download

Vejledninger

Tjekliste til ansættelse af internationale medarbejdere fra lande i Norden

Download

Vejledninger

Tjekliste til ansættelse af internationale medarbejdere fra lande uden for EU/EØS

Download
For medlemmer

I dybden med

Få svar på spørgsmål om regler for ansættelse af udenlandske medarbejdere

Gå i dybden
Katja Birthe Lambertsen

Katja Birthe Lambertsen

Konsulent

Ida Andersen

Ida Andersen

Konsulent

Line Stentoft Andersen

Line Stentoft Andersen

Chef for DI Lærlingeindsatsen og DI Global Talent & Mobility

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

Relateret indhold