Tag DI's risiko- og sårbarhedsanalyse
Det er vigtigt at du kender din virksomheds sårbarheder og de risici, der kan sætte virksomheden under pres i tilfælde af krise. Brug DI's risiko- og sårbarhedsanalyse som værktøj til at få overblik over risici og sårbarheder. Testen er udviklet i samarbejde med Beredskabsstyrelsen.
Kortlægning af virksomhedens trusler, sårbarheder og risici bør være hjørnestenen i beredskabsarbejdet. Jeg vil opfordre alle til at tage udgangspunkt i DI’s analyseværktøj, som giver et grundigt og godt overblik. Søren Bisgaard Vase, Safety & Security Adviser, NIRAS
Hvad er en risiko- og sårbarhedstest?
Som virksomhed kan I støde på en lang række udfordringer, trusler og risici, som kan være svære og til tider helt umulige at undgå.
Med rettidig og grundig beredskabsplanlægning kan I minimere konsekvenserne og hjælpe virksomheden sikkert igennem en krise. Det kræver en god forståelse af virksomhedens sårbarheder og de risici, som kan sætte virksomheden under pres.
For at få en tilstrækkelig indsigt kan I bruge DI's risiko- og sårbarhedstest. Formålet med risiko- og sårbarhedstesten er, at skabe et overblik over virksomhedens risikobillede – og dermed være opmærksom på de risici og forhold, som kan ramme virksomheden.
Det er vigtigt at give analyseprocessen plads, tid og ressourcer, da den danner fundamentet for en målrettet og prioriteret beredskabsplan.
Hvorfor udarbejde en risiko- og sårbarhedsanalyse?
En risiko- og sårbarhedsanalyse kan bl.a. hjælpe din virksomhed med at:
- Identificere potentielle risici, der kan true virksomhedens produktion, mål, omdømme eller overlevelse.
- Kortlægge sårbarheder i virksomhedens eksisterende beredskab og organisering.
- Vurdere virksomhedens modstandsdygtighed, hvis uheldet rammer.
- Afdække løsninger og initiativer, der kan forbedre virksomhedens modstandsdygtighed.
- Skabe grundlag for at udforme og prioritere risiko- og sårbarhedsreducerende tiltag.
Husk at holde analysen ajour
For at I sikrer jer, at risiko- og sårbarhedsanalysen afspejler virkeligheden, bør analysen opdateres med jævne mellemrum, eller når der sker større forandringer i ind- eller udland i relation til fx. politik, markedstrends eller nyheder i erhvervet, som kan påvirke virksomhedens risikobillede.
Ansvaret for at opdatere analysen kan med fordel forankres i én organisatorisk enhed.