24.06.22 Vi rådgiver dig Blog

Sommerstatus 2022

Hvad er der sket? og hvad kan vi se frem til? - Vi tager en status på 2022

Katrine Haahr Riisberg og Sine Linderstrøm

Katrine Haahr Riisberg og Sine Linderstrøm, DI for iværksættere

Kære alle

Vi går for alvor sommeren i møde, og det giver os lyst til at stoppe op og kigge en smule tilbage. For der har været fart på det sidste halve år.

I marts vendte vi spørgsmålet om arbejdskraft på hovedet til DI’s SMV Dag, der årligt er med til at markere DI som Danmarks største erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder. Du kan se eller gense konferencen her og f.eks. blive inspireret til mere mangfoldighed på arbejdspladsen.

Kort tid efter var vi som partner med til endnu en gang at hylde danske vækstvirksomheder til EY Entrepreneur Of The Year, hvor robotvirksomheden Farmdroid løb med titlen som årets startup.

Digitalisering af garderobebilletten blev løsningen, der gik med sejren til DM i Entreprenørskab for gymnasieelever, der løb af stablen i april i Industriens Hus.

Vi har også brugt foråret på at sætte et stort fokus på, hvordan vi får flere kvinder til at forfølge deres iværksætterdrømme – for den drøm eksisterer faktisk hos stort set lige mange mænd og kvinder, men alligevel er kun cirka hver fjerde iværksætter kvinde. Se vores forslag til, hvordan vi får sat skub på det her.

Efter et Folkemøde, hvor vi debatterede, lyttede, talte og blev inspireret, er vi nu klar til at puste ud og lade sommeren komme over os. Inden vi for alvor går på sommerferie, skyder vi sommeren i gang med vores årlige Sommer-startup på taget for iværksættere og økosystemet.

Og så puster vi ud for en stund.

Eller det gør den politiske afdeling ikke, for her er der glæde over, at erhvervsminister, Simon Kollerup, endelig har taget hul på iværksætterforhandlingerne i denne uge. Her er der flere vigtige tiltag, som vi vil arbejde for – så det bliver nemmere at være iværksætter i Danmark. Disse er:

  1. At det bliver nemmere for iværksættere at give medarbejderaktier.
  2. At der kommer en afklaring på skattekredit-ordningen.
  3. At skattemuren ved børsnoteringer bliver fjernet.
  4. At barselsorloven bliver mere fleksibel for iværksættere. 

I september er vi at finde på TechBBQ, nordens største event for tech-startups – vi håber at se jer der.

Er du nysgerrig på vores aktiviteter og hvordan DI kan hjælpe dig som iværksætter, så følg med på vores LinkedIn for iværksættere.

På vegne af DI ønsker vi jer en rigtig god sommer!

De største sommerhilsner

Katrine Riisberg & Sine Linderstrøm

Relateret indhold