26.05.20 Vi rådgiver dig Månedens iværksætter

Iværksætterportræt: WeldingDroid

WeldingDroid har tilføjet automatisering, gennemsigtighed og effektivitet til svejsebranchen. Christian Olsen og Kevin Christensen har udviklet en automatiseret svejsemaskine, som gør det nemmere, hurtigere og mere effektivt at svejse ligeskårne rør, flanger, kraver og bøjninger.

DI har talt med Kevin Christensen, medstifter af WeldingDroid. I dette portræt fortæller Kevin, hvilken udvikling WeldingDroid har været igennem og hvilken effekt deltagelse i Løvens Hule har haft for virksomheden.

Hvad er Weldingdroid for en virksomhed, og hvordan gik I fra idé til realitet?
Weldingdroid er en virksomhed, som vil tilføre svejsebranchen et alternativ til eksisterende svejseløsninger. Med teknologien der er til stede i dag, er der uanede muligheder for nemt, hurtigt og billigt, at kunne udvikle og bygge automatiske svejseanlæg. Vores løsning har allerede været igennem en kæmpe udvikling på bare det ene år, vi har været partnere. Vi er gået fra at have en ”kablet kranbetjening” til nu at have en IoT (Internet of Things), hvor maskinen snakker sammen med et sms-modul, som snakker sammen med Wi-Fi, som igen snakker sammen med vores hjemmeside. Vi kan nu fjernstyre vores maskiner og indsamle alle svejsedata samt kamerabilleder til et og samme sted. På den måde kan kunden altid følge med i hvad, hvornår og hvor meget der svejses. Samtidig med at der nu er fuld sporbarhed og dokumentation på alle svejsningerne. Kunden vil med disse data kunne se præcist, hvad hver svejsning koster.

Hvad har været det sværeste ved at starte egen virksomhed, er der noget som du ville ønske, at I havde gjort anderledes?
Det sværeste ved at starte egen virksomhed er at få overbevist en meget konservativ og gammeldags tænkende branche, som har svært ved det ”NYE” og ”Hvad sker der, hvis vi tager ny teknologi ind i huset”, samtidig med at de tænker ”Kan vi da ikke bare gøre som vi ALTID har gjort?” Men der intet jeg ville have gjort anderledes. Vi har gjort det helt rigtige og på det rigtige tidspunkt

Hvilke succesoplevelser har gjort alt det hårde arbejde det hele værd?
Vi har nu tre maskiner ude at køre, og kunderne er alle 100% tilfredse med kvaliteten af svejsningen, og at maskinen svejser så hurtigt som den gør. Det er ren succes.

Hvilket råd vil du give nye iværksættere?
Mit råd til nye iværksættere: Find en partner, du kan holde ud at arbejde sammen med og som du har fuld tillid til. Han behøver ikke at være ligesom dig, men skal kunne tilføre det, som netop du har brug for. Og så få sparet en masse kapital op, inden du springer ud i det. Udvikling/innovation er hamrende dyrt.

Hvilken betydning fik deltagelsen i ”Løven Hule” for jeres virksomhed og jeres fremtidige mål?
At vi var med i Løvens hule betød, at vi kunne gå fra 20 kvm lokale til 460 kvm produktionsvirksomhed. Selv nu, lang tid efter udsendelsen, så møder man sjældent nogen, som ikke har hørt om os. Så eksponeringen har været helt vild, og vi bliver snakket om rundt i krogene.

Relateret indhold