06.10.22 Vi rådgiver dig Månedens iværksætter

Hvordan passer du på dit mentale helbred på startup-rejsen?

Iværksætterlivet er benhårdt. Og alt for mange rammes af stress. Derfor inviterede vi til en eftermiddag i DI med stress og mentalt velvære blandt iværksættere i fokus.

I et rum fyldt af stearinlys i Industriens Hus en oktober eftermiddag blev 44 iværksættere mødt af Andreas Aabo, stifter af Healper, og Armin Kavousi, stifter af Meew og Curvex, til et event om, hvordan man kan forebygge stress, som for nogle kan være en tæt rejsepartner i iværksættereventyret.

Healper skaber bedre adgang til mental sundhed

Andreas Aabo ønsker at bidrage til at løse samfundets mentale sundhedskrise ved at gøre det let for folk at finde en god og erfaren terapeut. Derfor har han stiftet platformen Healper, der matcher personer med terapeuter i Danmark gennem en grundig matching-proces, som sikrer den rigtige parring mellem klient og terapeut.

Tænk hvis vi kan skabe en startup uden stressede iværksættere. Hvor trivsel er et fælles ansvar, og ritualer for velvære og performance er indgroede i dagligdagen, Andreas Aabo, Healper

Andreas mødte deltagerne med sin egen historie om, hvordan han selv blev ramt af stress, og hvordan man som startup kan eksperimentere med fælles rammer og værdier, der giver mulighed for at gribe hinanden, inden vi falder.

Her brugte Andreas sin virksomhed, Healper, som eksempel i forhold til, hvordan man kan forebygge stress i en startup, hvor arbejdstiden ofte overstiger 37 timer om ugen.

Andreas’ 5 gode råd til at forebygge stress på arbejdspladsen:

 • At turde italesætte sine følelser
 • Imødekom dine kollegaers følelser
 • Få etableret gode sovevaner
 • Reserver en dag om ugen, hvor du lægger alt væk
 • Vælg en coach, du kan spejle dig i

Læs mere om, hvordan Healper kan hjælpe dig og din virksomhed her: https://healper.dk/

En evidensbaseret tilgang til stress

Armin Kavousi mødte deltagerne med evidensbaseret information fra forskerverdenen omkring stress. Armin tog deltagerne med ind i hjernen og forklarede, hvad der sker med hjernen og kroppen, når man bliver ramt af stress.

Er du styret af en forudsigelig fortid eller drevet af en vision for fremtiden? Armin Kavousi

Armin tog både fysisk og psykisk deltagerne med ind bag kraniet. Fysisk hjernescannede hans team fra tech-virksomheden Curvex deltagernes hjerneaktivitet under foredraget og gav dem individuelt feedback. Psykisk blev deltagerne bedt om at tage stilling til, hvem de er, ikke hvem de fysisk er, men hvem de gerne vil huskes for at være, og hvordan det kan blive en realitet.

Eftermiddagen sluttede med, at Armin guidede alle deltagerne gennem en åndedrætssession, som illustration på et værktøj man kan bruge til at slippe væk fra det stressen, ud af kroppen i et kort øjeblik, og tilbage igen med fornyet ro og balance.

Armins 5 gode råd til at komme en stresset hverdag til livs:

 • Meditér og skabe ro i hovedet
 • Tage et koldt dagligt koldt bad
 • Kom ud i naturen gennem træning eller en gå tur
 • Sluk for information – telefonen, sociale medier, TV etc.
 • Sid ned og husk på alle de bedste stunder i dag, uge, år og liv

Læs mere om Armin Kavousi her: https://www.drarminkavousi.com/

Læs mere om MeeW her: https://www.meew.dk/om-meew/

Læs mere om Curvex her: https://curvex.dk/

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Konsulent

 • Direkte +45 3377 4934
 • Mobil +45 2883 2878
 • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold