Vi rådgiver dig

Hvad kigger investorerne efter i 2022?

Ulrik Falkenstrøm, COO hos Megatrend Invest, fortæller hvilke tendenser, der er dominerende når  investorerne  vurderer  startups og vækstvirksomheder i 2022.

1) Der skal være fremtid i investeringen.

Investering i startups kræver tålmodige og lange penge fra investorerne. En typisk tidshorisont hos Megatrend Invest vil være 5-8 år. Derfor skal din virksomhed pege ind i fremtiden. Som ejer skal man altså konkret forholde sig til, hvordan ens virksomhed passer ind i store markedstendenser og megatrends (se faktaboks nederst).

2) Bæredygtighed er kommet for at blive.

Fokusset på bæredygtighed er kommet for at blive. Vær opmærksom på at det at arbejde med ens virksomheds bæredygtighed ikke har en endestation, men er en ongoing proces. Når dette skal kommunikeres til investorer, er konkrete mål f.eks relateret til verdensmålene og målbarhed centralt. Hermed bliver du også opmærksom på green-washing. Det er nemlig et no-go!

At vægte bæredygtighed er ikke ren filantropi. Det giver økonomisk mening. Hvad er lettest at sælge om 8 år – en bæredygtig virksomhed eller en som ikke er? Den bæredygtige. Og hvad er lettest at få lånefinansiering til? Den bæredygtige.

 

Om Megatrend Invest

Megatrend Invest formidler kapital imellem investorer, der søger alternative investeringsformer, og kapitalsøgende startup og vækstvirksomheder.

3) Teamet der giver diversitet og lavere risiko.

Investorer i startups kigger efter den rigtige holdsammensætning. Diversitet mellem køn, alder og erfaring kan give organisationen og bestyrelsen et gigantisk løft. I sammensætningen af bestyrelsen er det ofte en fordel at undgå rene founderbestyrelser, eller rene investorbestyrelser og glem alt om ”tantebestyrelsen”. Flere foundere og ansvarshavende kan også siges at være en fordel, da det sænker risikoen.

4) Flere investorkroner er villige til mindre afkast, såfremt casen gør en forskel.

Der er god appetit på at være med til at skabe danske arbejdspladser, gøre en forskel for miljøet og bidrage til social impact. Der er dog stadig knap så mange filantroper i verden, som der er kapitalister. For at være bæredygtigt skal social impact give investorerne afkast. Afkast er altså stadig vigtigt, men hvis virksomheden bidrager på andre fronter, ses en tendens til at acceptere et lidt lavere niveau.

 

Megatrends

  • Kunstig intelligens og virtualisering
  • Industry 4.0
  • Sundhed og Mad
  • IT Teknologi
  • Digital kommunikation
  • Big data
  • Bæredygtighed
  • Urbanisering
  • Bioteknologi og medicin
Anne Cathrine Claudi Arlund
Skrevet af:

Anne Cathrine Claudi Arlund

Relateret indhold