10.11.20 ALU Nyheder

Store fremstillingsvirksomheder stiller nye klimakrav til underleverandører

Og når de store fremstillingsvirksomheder, både i Danmark og i udlandet, sætter ambitiøse klimamål trækker det automatisk de mindre – herunder underleverandørerne - med ind i en grøn omstilling. Underleverandører skal derfor til at forholde sig knivskarpt til både til egne processer men også til det råmateriale de indkøber til opgaverne.

Aluminium ekstruderbare- og pladelegeringer med ultralavt CO2 fodaftryk - en del af løsningen

I Aluminium Danmark har vi taget hul på udfordringen. For de medlemmer, der deltager i koordinerede eksportfremstød, er det et krav at virksomheden kan redegøre for sin indsats mht at komme på forkant med FN’s verdensmål herunder miljø- og klimaindsats.

Vi har desuden afholdt et medlems seminar med den globale leverandør Hydro Aluminium om deres indsats mht.  at reducere CO2 belastningen fra metallet.

Herfra er der også godt nyt: Fremadrettet kan Hydro levere deres certificerede pladelegering i Reduxa serien. Reduxa betegnelsen tilfalder de råmaterialer, der er alene er fremstillet ved hjælp af fornybar energi: vand- og vindkraft samt sol-energi. med et certificeret max CO2 fodaftryk på 4,0 kg CO2 per kg aluminium, eller kun en fjerdel af det globale gennemsnit. CO2 aftrykket kan reduceres endnu mere ved at anvende Hydro’s Circal legering.

CIRCAL legeringen fremstilles ved at anvende minimum 75% aluminium fra skrottede og omsmeltede slutprodukter. Her er det samlede CO2 fodaftryk endnu lavere og står i direkte forhold til procentandelen af genanvendt materiale.  CIRCAL anvendes både til ektruderbare og pladelegeringer – på grund af det høje indhold af genanvendt materiale anbefales legerinen til produkter der gerne vil skilte med en god miljøprofil, idet overfladen i fx indfarvningen ikke kan garanteres helt homogen.-

Kontakt sekretariatet, hvis du vil vide mere om indsatsen. Du kan også læse om de to legeringstyper her: CIRCAL og REDUXA

Skrevet af:

Jim Hansen

Relateret indhold