Om synligbeton

Om os

synligbeton.dk er Danmarks største videnportal inden for synlige betonoverflader. Portalen indeholder viden og vejledninger, der er relevante i arbejdet med synlige betonoverflader.

En væsentlig del af portalen er samlingen af projekter inden for arkitektur, anlæg samt kunst og design. Projekterne har til formål at inspirere til fremtidig anvendelse af beton, som kan bidrage til materialets fortsatte æstetiske udvikling.

Portalen henvender sig bredt til byggeriets parter, som arbejder med synlige betonoverflader lige fra design, projektering og udførelse til drift og vedligeholdelse. Portalen henvender sig endvidere til designere, kunstnere og øvrige personer med interesse for betons æstetiske muligheder.

synligbeton.dk så første gang dagens lys i 2007 som hovedresultatet af det treårige forskningsprojekt Den Synlige Betonoverflade. Projektet, som blandt andet var støttet af Realdania, indeholdt initiativer som skulle forbedre og forny betons æstetiske kvaliteter. Projektet havde deltagelse af Teknologisk Institut (koordinator), Aalborg Portland, Betonelement-Foreningen, Arkitekskolen Aarhus, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, MT Højgaard, Bascon, Dalton Betonelementer, Betonelement, Skanska Danmark og Vejdirektoratet.

I en længere årrække blev synligbeton.dk løbende opdateret af en nedsat initiativgruppe sammensat af repræsentanter fra virksomheder og institutioner med særligt kendskab til betons muligheder. Initiativgruppen bestod af repræsentanter fra Teknologisk Institut (leder), Dansk Beton, MT Højgaard, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Niras, Dall & Lindhardtsen, Hi-Con, PERI Danmark og Paschal-Danmark.

I 2019 fik siden en markant opdatering i sin platform og arkitektur samt tilføjelse af nye projekter. Fremadrettet står Dansk Beton for drift og vedligehold af synligebeton.dk.