COVID-19

DI's coronabarometer

DI's coronabarometer viser, hvordan økonomien har det under den aktuelle krise. Befinder vi os i et økonomisk højtryk, eller er vi ramt af et massivt lavtryk. DI’s coronabarometer følger hver uge de økonomiske udsigter på baggrund af ti centrale målepunkter.

Mange nøgletal i økonomiens verden kan først aflæses længe efter begivenhederne har fundet sted. Det er ikke meget værd i den nuværende krise. Derfor har DI udviklet et barometer, der på helt kort sigt kan fange om den seneste uge har budt på fremgang eller tilbagegang i økonomien.

DI’s coronabarometer er indrettet, så det har indikatorer der afspejler den generelle økonomiske aktivitet i samfundet, udviklingen på arbejdsmarkedet, danskernes privatforbrug og virksomhedernes eksportmuligheder. DI’s coronabarometer opdateres ugentligt, og viser et aktuelt øjebliksbillede af dansk økonomi.

DI’s Coronabarometer – status uge 24

Coronabarometret steg til indeks 48 i uge 24, og viser dermed at dansk økonomi stadig er svækket af coronakrisen.

Udlandet åbner langsomt mere og mere op, men aktiviteten er stadig på et meget lavt niveau. Flytrafikken er stadig lammet Eksportvirksomhederne har derfor udfordringer med at komme i kontakt med deres udenlandske kunder og få hjemtaget nye ordrer.

Forbrugerne er aktive med at søge på ny bil og sætte boligen til salg. Arbejdsmarkedet havde en god uge hvad angår nytilmeldte ledige og jobannoncer, der bliver dog fortsat downloadet mange skabeloner til opsigelser. Den danske aktiemarked kom relativt hurtigt tilbage oven på krisen, samme tendens ses endnu ikke i virksomhedernes omsætning og trafikken af lastbiler over Storebælt. Aktiekurserne gik lidt tilbage i uge 24. De faldende aktiekurser skal ses i lyset af nye negative prognoser fra OECD og den amerikanske centralbank.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør