Gammel Hellerup Gymnasium

Da Gammel Hellerup Gymnasium skulle udvide lokalerne med en multihal, gravede man hallen ned i jorden for at udnytte den trange plads.

Kort beskrivelse

I 2013 udvidede Gammel Hellerup Gymnasium lokalerne med en ny multihal opført i in situ-støbt beton. For at spare på pladsen er hallen gravet fem meter ned i jorden midt i skolegården. I dagtimerne filtreres lyset ned mellem spærene. Det giver strejflys på de rå̊ betonvægge og fremhæver stofligheden. Hallens vægge afsluttes i bløde kurver omkring åbningerne med tydelige markeringer af støbeplader og konushuller.

Udvendig er multihallens tag beklædt med trælameller, der følger den indvendige form og danner en bakke, der kan befærdes. Bakkens kant er hævet cirka en halv meter over gårdens nye betonbelægning og fungerer som siddemøbel. 

Umiddelbart efter opførelsen af den nye multihal fulgte en ny opgave: en ny bygning til de kreative fag og studievejledningen. Bygningen er placeret vest for multihallen og afløser de gamle gymnastiksale. Bygningen til de kreative fag er opført som en kombination af in situ­støbt beton og betonelementer i form af søjler, dragere og tagplader. Det mest markante indslag i bygningen er den in situ-støbte bagvæg, der rejser sig i en blød kurve fra gulvet og afsluttes mod det skrå loft på tilsvarende måde. Trappens udmunding i terræn er skulpturelt udformet som et in situ­støbt ovalt hul, hvis ene side er gennemboret af en mængde huller ind mod et teknikrum.

Fakta

Byggeår: 2013 og 2014

B

ygherre: Gammel Hellerup Gymnasium

Arkitekt: BIG – Bjarke Ingels Group

Enteprenør: CG Jensen A/S (GHG 1) og B. Nygaard Sørensen A/S (GHG 2)

Lokation: Svanemøllevej 87, 2900 Hellerup

Foto: Torben Eskerod

Relateret indhold