Nærum Gymnasium

Sandfarvede betonelemente er dominerende for den store treetages bygning, der dagligt huser cirka 1.100 studerende og 110 ansatte.

Kort beskrivelse

Nærum Gymnasium er et alment ti-sporet gymnasium fra 2003. Bygningsanlægget er placeret i et udbygget grønt byområde med plads til idrætsfaciliteter. Selve gymnasiet er samlet i én stor treetages bygning med én stor skrånende metaltagflade.

Nærum Gymnasium er udformet i tråd med de pædagogiske strømninger, der gik forud for gymnasiumreformen og præsenterer sig mod omgivelserne som en træbeklædtmonolit. Bygningens indre er organiseret som en by omkring den centrale indre plads, hvor gymnasielivet udspiller sig. Centralrummet indeholder mange fælles og rekreative funktioner, og i rummet ’svæver’ det centrale studiecenter. Studiecenteret har en amorf glasstruktur, der repræsenterer den uendelige og stadigt voksende videnbank, som elever og lærere hér har adgang til.

De indvendige treetagers høje facader mod centralrummet er sandfarvede betonelementer med træstruktur udført som matrixprint. De sandfarvede betonelementer består af hvid cement og Ikast sand.

Fakta

Byggeår: 2003

Bygherre: Københavns Amt, Nærum Gymnasium

Arkitekt: Dall & Lindhardtsen

Landskabsarkitekt: Finn Jørsboe

Rådgivende Ingeniører: Balslev A/S, Strunge Jensen A/S, Jørgen Nielsen A/S

Lokation: Nærum Hovedgade 30, 2850 Nærum

Foto: Mette Seiding
Foto: Mette Seiding
Foto: Mette Seiding
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen

Relateret indhold