Tenerife Opera House

Operahuset er blandt de mest særprægede og berømte bygningsværker i Tenerife og udgør et markant skulpturelt element, som primært er opført i beton.

Kort beskrivelse

Operahuset er placeret nær havnen i Tenerifes hovedstad, Santa Cruz. En privilegeret beliggenhed på Tenerife. Overfladerne på operahuset udgør en blanding af hvide klinker og synlige betonoverflader støbt mod bræddeforskalling. De synlige betonoverflader optræder både i interiør og eksteriør, hvilket skaber en fin fornemmelse af materialet. 

Det karakteristiske ved det markante betonbyggeri er det dramatiske bue-tag. Taget symboliserer en kraftig bølge, som fejer op fra jorden, ind over hovedbygningen og ender i en højde på 58 meter. Bølgen, der er støttet af kun to punkter på jorden for derefter at indsnævre i en spids i toppen, er den første bue af sin art i verden. Tagkonstruktionen er udført i præfabrikerede beton bygget af to enkeltstående keglesegmenter, der er sammensat til én bølge.

Bygningsværket har de sidste 15 år været et varemærke for Tenerifes befolkning på grund af dets avantgarde og nyskabende arkitektur. Operahuset markerer det kunstneriske liv, da dét, som en af de fineste, moderne bygninger i de Kanariske øer, er en kulturel og social motor med sin egen personlighed. I dag fremstår byggeriet fortsat som et symbol for den spanske arkitektur. Tusindvis af turister, som ikke nødvendigvis har interesse i opera, valfarter til byen for at beundre det markante bygningsværk.

Fakta

Byggeår: 2003

Arkitekt: Santiago Calatrava

Lokation: Av de la Constitucion, 1, 38003 Santa Cruz de Tenerife, Spanien

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen

Relateret indhold