Siddeinstrumenter

24 siddeinstrumenterne i hvid beton er resultatet af 300 studerenes arbejde på en workshop, hvor blandt andre Aalborg White og Unicon medvirkede.

Kort beskrivelse

300 studerene på tværs af forskellige studieretninger fra blandt andet Aalborg Universitets, Institutter for Arkitektur & Design samt Bygningsteknik fik i samarbejde med Aalborg Portland stillet opgaven at designe og støbe et siddeinstrument i hvid beton. Udstyret med en god portion teori skulle de studerene løse opgaven, som gik ud på at forene deres viden og kreativitet.

Opgaven med at designe og støbe siddeinstrumenterne blev gennemført på en workshop i oktober 2006, hvor blandt andre Aalborg White og Unicon medvirkede. 24 siddeinstrumenterne blev efterfølgende sat op forskellige steder i Aalborg både ved Lindholm Strandpark, på et grønt areal i Mølholm og ved Hesteskoen i Rørdal. Siddeinstrumenterne er placeret tæt ved fjorden, fordi flere af dem er udformet med inspiration fra vand. Et andet siddeinstrument er udformet som et solur, mens et tredje er udformet som en guitarkrop.

Fakta

Byggeår: 2006/2007

Betonproducent: Aalborg Portland

Øvrige partnere: Aalborg White og Unicon samt studerene fra Aalborg Universitets, Institutter for Arkitektur & Design og Bygningsteknik, Nordjyllands Erhvervsakademi og AMU Nordjyllands Kompetence Center for Byggeri.

Lokation: Lindholm Strandpark, 9400 Nørresundby

Foto: Tommy Bæk Hansen
Foto: Tommy Bæk Hansen
Foto: Tommy Bæk Hansen
Foto: Tommy Bæk Hansen
Foto: Tommy Bæk Hansen

Relateret indhold