Sikkerhed

Læs DI's anbefalinger inden for sikkerhedsområdet på medarbejdersikkerhed, cybersikkerhed og gasforsyningssikkerhed som følge af invasionen af Ukraine.

 • 0

  Medarbejdersikkerhed

  Hvad angår sikkerheden for medarbejdere i danske virksomheder i Ukraine anbefaler DI, at virksomheder følger Udenrigsministeriets anbefalinger.

  Sikkerhedsniveauet i rejsevejledningen er aktuelt hævet til rød, hvilket  betyder, at alle rejser til Ukraine frarådes. Derudover opfordres danskere i Ukraine til at forlade landet, mens det stadig er muligt.

  DI står også til rådighed i forhold til vejledning om sikkerhed for medarbejdere. I dag er det sådan, at ukrainske statsborgere ikke har visum-pligt til EU-lande (ulig russiske statsborgere). Det betyder, at ukrainske statsborgere, der er medarbejdere i en dansk-ejet virksomhed i Ukraine, vil kunne tage til Danmark eller et andet EU-land, hvor de lovligt vil kunne opholde sig op til 90 dage. Hvis danske virksomheder overvejer at tilbyde ukrainske medarbejdere stillinger i Danmark, vil der skulle søges om opholds- og arbejdstilladelse på vanlig vis. Såfremt krigshandlingerne fortsætter, har ukrainere mulighed for at søge om asyl i EU-lande.

  DI anbefaler, at virksomheder holder sig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via lokale myndigheder og nyhedsmedier (fx Interfax) og følger de lokale myndigheders anbefalinger.

  Theresa Anh Nguyen

  Theresa Anh Nguyen

  Chefkonsulent

  Søren Rinder

  Søren Rinder

  Chefkonsulent

 • 0

  Cybersikkerhed

  Hvad angår cybersikkerhed i danske virksomheder, anbefaler DI de samme retningslinjer som før konflikten, men at man skærper sit fokus.

  Cybertruslen har i en lang periode været meget høj – også mod danske virksomheder.

  Derfor er vores grundlæggende anbefalinger om cybersikkerhed de samme som før Ukraine-konflikten, men vi anbefaler, at man udviser rettidig omhu og skærper sit fokus på virksomhedens cybersikkerhed og beskyttelse mod potentielle cyberangreb. Læs mere om cybertruslen under Ukraine-konflikten og få gode råd fra DI og DI’s udvalg for Informationssikkerhed.

  Morten Rosted Vang

  Morten Rosted Vang

  Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

 • 0

  Gasforsyningssikkerhed

  Ruslands invasion af Ukraine har skabt stor usikkerhed på energimarkedet, og kan få betydning for forsyningssikkerheden.

  DI følger udviklingen tæt og står til rådighed for spørgsmål. Du kan orientere dig om de gældende forhold i Danmarks forsyningssikkerheden og nødforsyning her

  DI følger også udviklingen på energimarkedet, og opdaterer løbende informationer om prisudviklingen. Du kan finde den seneste artikel om energipriserne her.

  Få mere information og energi og forsyning i DI’s artikler:

  Hold dig opdateret på den aktuelle forsyningssituation

  Læs mere

  DI: Fornuftigt EU-udspil skal bremse afhængighed af russisk gas

  Læs mere
  Pernille Agerbo

  Pernille Agerbo

  Konsulent

  Kristian Nielsen

  Kristian Nielsen

  Chefkonsulent