19.10.23 Nyheder

Byggeriet skal være mere bæredygtigt

Derfor er DI Byggeri gået sammen med Molio, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI om Byggeriets Handletank for Bæredygtighed.

I september var op mod 130 eksperter fra branchens førende virksomheder, organisationer og vidensinstitutioner samlet til bæredygtighedscamp i HUSET i Middelfart.

Her blev der arbejdet intensivt i 26 timer fordelt på 8 temaarbejdsgrupper, hvor man undersøgte, diskuterede, analyserede og prioriterede løsninger, der kan reducere klimaaftrykket for bygge- og anlægsbranchen.

Temaerne for arbejdsgrupperne er:

1) Innovation og Marked, 2) Det Offentlige som accelerator for Bæredygtighed, 3) Bæredygtig Finansiering, 4) Regler og rammer for grønt byggeri, 5) Data og digitalisering, 6) Samarbejde i byggeriet, 7) Cirkulær økonomi, og 8) Biodiversitet.

Resultatet vil indgå i Handletankens arbejde og rapport til regeringen i Grønt Erhvervsforum, hvor Handletanken vil:

  • Sætte en fælles strategisk retning for en hurtig og effektiv omstilling af bygge- og anlægssektoren med fokus på CO2-reduktioner, klimatilpasning, vand, cirkulær økonomi, forurening, biodiversitet og økosystemer.
  • Identificer indsatser i forhold til udvikling og ændring af sektorens rammebetingelser.
  • Udpege de indsatser og handlinger som branchen selv skal gennemføre, herunder identificere og udpege fælles større projekter som bør igangsættes for at fremme og understøtte retningen.
  • Søge politisk dialog for at sikre de bedste rammebetingelser.

 

"Jeg ser virkelig frem til resultatet, og ikke mindst til at dele det med politikerne og regeringen, så vi i fællesskab bedst kan sikre en samlet retning for den grønne omstilling" Anders Stouge, Vicedirektør

Relateret indhold