Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Arrangement

Byggeriets Blockchains - Pionerprojekt 5: OnSite

Deltag i Byggeriets Blockchains springboard om pionerprojektet OnSite. Eventet vil blive afholdt d. 27. august fra kl. 13:00-15:00.

Billede_ Byggeriets Blockchains

Med udgangspunkt i data for geolocation og availability forbinder OnSite-løsningen maskiner med bygge- og anlægsprojekter via en blockchainbaseret platform.

Fokus for løsningen er todelt; via en deleøkonomisk model øges udnyttelsesgraden af maskinel til byggepladsen, som ellers størstedelen af tiden står ubrugt hen.

Derudover sørger OnSite-platformen for at matche de rette maskiner med de rette opgaver. Sådan er det ikke altid i dag, hvor store maskiner ofte tages i brug på opgaver, der kunne være løst med langt mindre maskinelkraft.

OnSite skaber deleøkonomi på industrielt niveau
Forretningsmodellen bygger på GoMore-modellen, men på industrielt niveau med en platform for (ud)leje, leasing, investeringer, transport, automatisk betaling og tilstandsvurdering af gule maskiner, værktøj, lager, robotter etc. vha. brugsdata, utilisation rates, lokation, status mm.

Hvem er parterne bag løsningen?
HD Lab, NetHire 

Læs mere om løsningen her

Program:

13.00 Velkomst
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

13.05 Introduktion til Byggeriets blockchains
Ved Søren Cajus, DI Byg

13.15 Introduktion til pionerprojektet: OnSite
Ved Niels Falk, HD Lab

13.45 Pause

13.55 Spørgsmål og svar: Hvordan kan vi bruge erfaringerne fra udvikling af OnSite?
Ved alle

14.45 Hackathon og Preject-møder: Sådan kan du involvere dig i projektet
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

14.55 Opsamling
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

15.00 Tak for i dag

Hvorfor et springboard-møde?
Formålet med mødet er at fortælle om, hvad vi har lært og opnået med OnSite-projektet. Derudover vil vi invitere nye virksomheder og organisationer til at videreudvikle vores løsninger, så de kan komme på markedet. Hvordan det kan ske, vil vi give vores bud på under mødet.

Hvem kan deltage i mødet?
Alle interesserede er velkomne. Dog er der et begrænset antal fysiske pladser. Virksomheder eller organisationer med særlig relevans for videreudvikling og kommercialisering af de konkrete blockchain-løsningerne kan få fortrinsret til at deltage.

 

Søren Cajus

Søren Cajus

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3913
  • Mobil +45 2851 1969
  • Send e-mail