Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Getty
27.03.19 DI Byg Nyheder

Hvor bør de nyvalgte EU-politikere tage fat?

Søndag d. 26. maj er der valg til Europa-Parlamentet. Danskerne vælger 14 politikere, der skal være med til at bestemme EU’s politik i de næste fem år. DI har udarbejdet ni anbefalinger til, hvad de nye parlamentarikere bør arbejde for.

Stærkere sammen

Søndag den 26. maj er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal vi vælge 14 politikere, der skal være med til at bestemme EU's politik i de næste fem år.

Verden omrking os forandrer sig hastigt. Klimaforandringer, migration, teknologiens udvikling, handelskrige og international terrorisme er meget forskellige udfordringer med én ting til fælles: Vi kan bedst løse dem sammen. 

Europas lande har udviklet og udvidet det europæiske arbejder i mere end seks årtier. Det har sikret fred mellem landene, og det har givet europæerne flere penge mellem hænderne og flere muligheder i livet. 

Hvis Danmark også fremover skal være et af de bedste og tryggeste steder i verden at leve, arbejde og drive virksomhed, skal vi finde nye løsninger - både herhjemme i Danmark, i EU og i virksomhederne. 

Så hvor bør de nyvalgte medlemmer af Europa-Parlamentet tage fat? Dét giver DI et bud på her:

  1. Et nærmarked med endnu større muligheder for danske virksomheder
  2. Flere aftaler om reguleret frihandel 
  3. En ambitiøs klima- og energipolitik
  4. Et renere miljø og bæredygtig brug af ressourcer
  5. Digitalisering til gavn for borgere og virksomheder
  6. Fri bevægelighed for medarbejdere i EU
  7. Et tryggere Europa for borgere og virksomheder
  8. Stærke ydre grænser og åbne indre grænser 
  9. Bedre fælles skattekontrol og opgør med ulovlig statsstøtte

Download DI's ni anbefalinger her. 

Relateret indhold