Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

DI opfordrer i brevet kommunerne til at fremskynde teknisk service og vedligehold på tomme bygninger og opretholde arbejdet på byggepladser med nybyggeri og anlægsprojekter - under forudsætning af at de nødvendige forholdsregler træffes.

Arkivfoto
16.03.20 DI Byg Nyheder

DI-opfordring til borgmestre: Hold fast i samarbejdet med private

Fortsæt samarbejdet og udvis fleksibilitet overfor de private samarbejdspartnere, fremryk jeres betalinger til dem og giv mulighed for nødpasning til privatansatte. Det er hovedbudskaberne i et brev, som DI har sendt til samtlige borgmestre i Danmark.

DI har sendt et brev til landets borgmestre med opfordring om, at kommunerne skal holde fast i samarbejdet med private samarbejdspartnere..

Kommunerne kan hjælpe med at begrænse skaderne fra COVID-19 ved tre konkrete initiativer, som DI kraftigt vil opfordre alle kommuner til at overveje:

  1. Fortsæt samarbejdet med kommunens private samarbejdspartnere i størst muligt omfang og udvis fleksibilitet.

  2. Fremryk betalinger til private leverandører.

  3. Giv mulighed for nødpasning til privatansatte, der ikke er hjemsendt, og som ikke har andre pasningsmuligheder.

Særligt fokus på byggeområdet

Brevet sætter særligt fokus på byggeområdet, hvor både aktiviteter inden for såvel vedligehold som nybyggeri kan fastholdes.

I den aktuelle situation, hvor mange bygninger i en periode står tomme, er der mulighed for at gennemføre nødvendige reparationer og installationer på bygninger, foretage hovedrengøring mv. Dette kan - med de nødvendige forholdsregler - udføres uden at udsætte borgere og ansatte for smitterisiko.

På tilsvarende vis kan arbejdet på byggepladser med nybyggeri og anlægsprojekter opretholdes i betydeligt omfang, hvis de nødvendige forholdsregler træffes.

Læs brevet her

Skrevet af:

Søren Cajus

Relateret indhold