Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

01.05.20 DI Byg Nyheder

DI Byg støtter regeringens forslag om at renovere almene boliger

Regeringen foreslår, at der afsættes 30 mia. kr. til Landsbyggefonden for at gennemføre grønne renoveringer i den almene boligsektor frem til 2026. Heraf afsættes der 18,4 mia. kr. til at gennemføre godkendte projekter hurtigst muligt. DI Byg støtter forslaget.

Regeringen vil afsætte 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden til grønne renoveringer i den almene boligsektor i perioden 2020-2026. Det fremgår af et nyt udspil til en ny grøn boligaftale, som regeringen netop har lanceret.

Der står 453 godkendte projekter i kø hos Landsbyggefonden for at modernisere og energirenovere gamle plejehjem, studieboliger, lejligheder og rækkehuse overalt i Danmark. Regeringen foreslår at afsætte 18,4 mia. kr. til at fremrykke disse projekter hos Landsbyggefonden hurtigst muligt.

DI ser forslaget som en "rigtig god nyhed for byggebranchens mange aktører", og DI Byg støtter ligeledes forslaget:

- Regeringens forslag er ganske enkelt fortræffeligt – for klimaet, for byggeriet og ikke mindst for de 1 mio. lejere i den almene sektor. Der er kun fordele ved at fremrykke renoveringen af de almene boliger, og forslaget går hånd i hånd med DI’s 2030-plan om at skabe grøn vækst, siger branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg

- Byggeriet er en vigtig motor for at holde økonomien i gang i alle dele af landet – og dette forslag giver os tro på, at vi fortsat får noget at lave i de kommende måneder og år trods nedgangen fra COVID-19. Vores lokale håndværkere, entreprenører, arkitekter og rådgivere står klar til at opgradere vores almene boliger til fremtidens klimaudfordringer, siger Elly Kjems Hove.

Skrevet af:

Søren Cajus

Relateret indhold