Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Billede: Byggeriets Blockchains

27.04.20 DI Byg Nyheder

Hvad er blockchain?

Denne artikel forklarer, hvordan blockchain teknologi virker og hvordan teknologien kan anvendes. De fleste har læst, hørt og debatteret om blockchains og især om blockchain-baserede kryptovalutater. Artiklen sætter dig i stand til at forstå teknologien og forklare den til fester, i elevatoren eller ved møder med direktører.

lockchain er en relativt ny teknologi, som de seneste år har fået gevaldig stor opmærksomhed, som den nye revolutionerende digitale teknologi, der vil ændre samfund, erhvervsliv og Internettet. Blockchain er vokset i udbredelse, anvendelse og værdi efterhånden som det er modnet og vokset udover at være en teknologi til krypto-valutaer som fx BitCoin.  

Teknisk set er en blockchain en meget specifik måde at opbygge og administrere data på, som med den rette anvendelse i de rette situationer er mere effektiv og værdifuld end alternative teknologier. For at forstå, hvilke anvendelser og situationer, der er de rette, så er det nemmest, hvis man forstår teknikken bag en blockchain. 

Læs den fulde artikel skrevet af Niels Falk her