Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

08.02.21 DI Byg Nyheder

Arbejdsrelaterede indrejser er undtaget af nye indrejsekrav

Danmark har indført krav om test og efterfølgende isolation i 10 dage ved indrejse i Danmark. Dog gælder der undtagelser for personer, som skal krydse grænsen med henblik på at udføre deres arbejde eller andre anerkendelsesværdige formål.

For at begrænse spredning af nye, mere smitsomme virusvarianter fra udlandet har regeringen besluttet at indføre krav om test og isolation ved indrejse i Danmark. De nye krav gælder for både danske statsborgere og udlændinge, der indrejser i Danmark. Reglerne gælder ved alle grænser, det vil sige både i lufthavne samt ved sø- og landegrænser.

Der vil gælde en række undtagelser fra kravene om test og isolation, bl.a. for personer med fast bopæl i grænselandet og visse personer, der hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde.

Udlændinge, der indrejser med henblik på at udføre arbejde, levere varer eller tjenesteydelser i eller ud af Danmark eller har et andet anerkendelsesværdigt formål, vil bl.a. heller ikke være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager det anerkendelsesværdige formål.

De nye regler gælder fra søndag den 7. februar 2021.

Læs vejledning om de nye regler på DI’s coronasite

Skrevet af:

Søren Cajus

Relateret indhold