Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

adm. direktør Frank Larsen, ROCKWOOL Nordics

01.03.21 DI Byg Nyheder

ROCKWOOL vinder EU-Miljøpris

ROCKWOOL har netop vundet EU's Miljøpris for Bæredygtige Processer 2020. Kåringen skyldes en ny og innovativ smelteteknologi, der bidrager væsentligt til et mere bæredygtigt samfund.

Prisen blev tildelt på baggrund af ROCKWOOLs nye smelteprocesser, der anvender CO2-neutral biogas til energiintensiv produktion. Denne teknologi gør ROCKWOOL i stand til at gå på markedet med isoleringsprodukter med markant mindre klimaaftryk.

Med den nye smelteteknologi har Rockwool som den første af Danmarks store energiintensive virksomheder opfyldt regeringens målsætning om 70% CO2-reduktion.

- Der er et stigende behov for bæredygtige byggevarer i Danmark og med den nye miljøvenlige smelteteknologi bidrager vi til at sikre energieffektive og bæredygtige bygninger. Vi er glade for at kunne yde vores bidrag til en mindre klimabelastning fra byggesektoren og dermed den grønne omstilling i Danmark, sagde adm. direktør Frank Larsen, ROCKWOOL Nordics bl.a. til prisoverrækkelsen.

Samarbejde bag prisen
Det er ingeniørforeningen, IDA, der efter aftale med EU-Kommissionen og Miljø- og Fødevareministeriet forestår konkurrencen, og i komitéen indgår også Erhvervsministeriet og Dansk Industri.

Som vinder af den danske konkurrence for bæredygtige processer går ROCKWOOL videre til den europæiske konkurrence, hvor vinderen skal findes i 2022. 

Læs mere om prisen her

Relateret indhold