DI Byggeri

Klima, energi og bæredygtighed

Siden samler analyser af klima, energi og bæredygtighed, der relaterer sig til byggeri og anlæg.

2023

Potentielle barrierer for energirenoveringer af danske boliger

I de tidligere analyser i samarbejdet mellem Finans Danmark og DI Byggeri har vi vist, at det for mange boligejere godt kan betale sig at skifte til billigere og mere bæredygtige opvarmningstyper samt at få efterisoleret deres hus. Vi ser tegn på, at denne omstilling har taget fart på det seneste – ikke mindst som følge af de høje energipriser, vi har oplevet. Om end det stadig går langsomt.

Læs analysen her

 

Der er store potentialer for energirenoveringer af danske boliger

I en tid, hvor varmeregningerne er høje, er det trods alt positivt, at mange danske husejere har oplagte muligheder for at energirenovere deres huse og skifte til billigere og mere effektive – og grønne - opvarmningstyper. Generelt set er disse muligheder kun blevet mere rentable og aktuelle med de høje energipriser.

Læs analysen her

 

De høje energipriser rammer særligt danskere i dårligt isolerede huse

Sidste års voldsomme prisstigninger på fossile brændsler har sat deres præg på mange danskeres varmeregninger. Selv om priserne er faldet noget ned igen, er det blevet væsentligt dyrere at opvarme boliger med naturgas, el-radiatorer og olie og noget dyrere at opvarme med varmepumpe (inkl. jordvarme) og træpiller, end vi har været vant til. Vi finder, at ca. halvdelen af alle danske huse har en varmekilde, der gør dem udsatte for energiprisstigninger. Kun huse med fjernvarme kan håbe på at gå nogenlunde fri.

Læs analysen her

 

2020

Renovering versus nybyggeri

Rambøll har på bestilling af initiativet Renovering på Dagsordenen udarbejdet en analyse, der sætter fokus på fordele og ulemper ved renovering af bygninger versus nedrivning og nybyggeri. Eksemplerne peger på, at hvis man fokuserer snævert på økonomi og klimaaftryk, kan være fordelagtigt at renovere frem for at bygge nyt.

Læs analysen fra Rambøll her

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold