26.05.23 DI Byggeri Nyheder

Den Grønne Sofa – en ny podcast-serie om bæredygtighed

NIRAS har skabt en ny podcast-serie, hvor du bliver taget med på en munter rejse gennem byggeriets grønne udfordringer med eksperter og spændende gæster.

I første sæson af NIRAS’ nye podcast-serie ’Den Grønne ’Sofa’ tager værterne Mia Heide, bæredygtighedsekspert og ph.d.-studerende, og forretningschef Jens Priergaard – begge fra NIRAS – dig gennem otte afsnit med på en spændende rejse gennem byggeriets grønne udfordringer.

De to værter inviterer gæster til at diskutere forskellige emner relateret til bæredygtighed i byggeriet - lige fra biodiversitet og cirkulær økonomi til greenwashing, doughnut-økonomi og livscyklusanalyse.

Ph.d. om absolut bæredygtighed i byggeriet

Mia er ved at lægge sidste hånd på sin ph.d. om absolut bæredygtighed i byggeriet.

”Da ph.d.-studerende er forpligtet til at formidle deres forskning til forskellige målgrupper og via forskellige medier, besluttede jeg med en god kollega at tage sagen alvorligt. Vi udvidede horisonten til at dække en række emner inden for bæredygtighed, som jeg har beskæftiget mig med i løbet af mit studie. Og som prikken over i'et har vi også inviteret gæster, som jeg lærte at kende under ph.d.en,” fortæller Mia.

Kom med på en rejse under en sofachat

”Vi tager lytterne med på en rejse, hvor vi udfolder begreber, som mange taler om, men måske ikke alle helt forstår meningen med. Vi fordyber os i udfordringer og dilemmaer. Samtidig giver vi gode råd i en munter stemning - for det er trods alt en sofachat,” siger Mia.

I de to første afsnit er Mia både vært og ekspert. Først bliver der talt om FN´s 17 verdensmål, og hvad de egentlig betyder for os - lige så vel som deres begrænsninger.  I andet afsnit kan du høre om den svære øvelse, der ligger i at måle bæredygtighed og livscyklusanalyse.

Find ”Den Grønne Sofa” der, hvor du plejer at høre podcast

Relateret indhold