04.03.24 DI Byggeri Nyheder

DI Byggeri handler på energieffektivisering

DI Byggeris engagement i energieffektivitetsdagsordenen fortsætter – og sætter frem mod europaparlamentsvalget fokus på europæisk niveau.

DI Byggeri var for nylig i Bruxelles for at deltage i et rundbordsmøde om ”Energy Efficiency 2.0” (EE 2.0), hvor EU-Kommissionen, EU-Parlamentet, europæiske søsterorganisationer og flere af DI Byggeris medlemmer var repræsenteret.

Budskabet fra DI Byggeri til mødet var tydeligt: Energieffektivitet skal spille en endnu større rolle i den grønne omstilling, især på europæisk plan. Dette vil både fremskynde og gøre den grønne omstilling billigere samtidig med, at det sikrer en højere grad af energiuafhængighed. Derfor bør den kommende EU-Kommission prioritere energieffektivitet.

EU-Kommissionen modtog med stor interesse DI Byggeris præsentation, der blev understøttet af fem anbefalinger om Energieffektivitet 2.0 til den nye EU-Kommission om, hvad de bør prioritere.

Nyudnævnt formand for Rådet for Energieffektiv Omstilling

DI’s fokus på energieffektivitet er blevet bemærket på allerhøjeste niveau og har resulteret i at DI Byggeri’s direktør, Anders Stouge, er blevet udpeget af regeringen og klima-, energi- og forsyningsministeren som den nye formand for ”Rådet for Energieffektiv Omstilling” (REO).

I en tid, hvor energieffektivitet er mere vigtig end nogensinde, understreger DI Byggeri betydningen af at sikre, at den grønne omstilling sker hurtigere og billigere, samtidig med at man tager vare på velstand, velvære og forsyningssikkerhed.

Med det store politiske fokus på energieffektivitet ser DI Byggeri frem til at gøre Rådet for Energieffektiv omstillings arbejde mere relevant end nogensinde. Anders Stouge har set frem til at påtage sig denne rolle og løse de store opgaver, der venter forude.

Første møde blev afviklet i slutningen af februar, hvor fokus var på at fremme og styrke koordineringen og udviklingen af Danmarks samlede energispareindsats.

Relateret indhold