Foto: DI Byggeri

25.01.24 Nyheder

Byggeriets Handletank for Bæredygtighed lancerer længe ventet rapport

Omkring 150 mennesker var stimlet sammen torsdag til lanceringen af Handletankens ambitiøse handlingsplan for en grønnere fremtid for sektoren.

I Jernbanebyens passende visionære omgivelser kunne Byggeriets Handletank for Bæredygtighed endelig lancere den rapport, som mere end 60 virksomheder og 130 branchefagfolk fra bygge- og anlægsbranchen intensivt har arbejdet på de sidste år.

Deltagerne blev budt velkommen af Jens Kramer Nielsen fra NREP, som introducerede gæsterne til Spor 10 og Jernbanebyen, hvorefter Jesper Kristian Jacobsen fra Per Aarsleff Holding, der er formand for Handletanken, understregede vigtigheden ved branchens samarbejde om den grønne dagsorden.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard havde på forhånd modtaget rapporten, og gæsterne til lanceringen kunne overvære en videohilsen fra Ministeren, hvor han roste branchen for at gå forrest: ”Det vidner om stort engagement. Det vidner om, at I er en branche, der også selv tager initiativ og skubber udviklingen fremad”.

Spor 10 i Jernbanebyen

Lanceringen blev afholdt på SPOR 10, der er et byrum i Jernbanebyen, hvis vision er at skabe en grøn, inkluderende og levende bydel i København. Projektet er et godt eksempel på, hvordan vi i fremtiden kan komme til at bygge og bo. Det var omgivelser og en vision, der dannede belejlige rammer for lanceringen af et visionært og handlekraftigt initiativ som Byggeriets Handletank for Bæredygtighed.

Tak for en god og vigtig formiddag i bæredygtighedens tegn. Handletanken vil nu arbejde videre med de konkrete fyrtårnsprojekter, som man kan læse om i rapporten.

Læs Handletankens rapport

Rapporten er et handlingskatalog, der indeholder 33 grundigt gennemarbejdede anbefalinger, hvoraf 10 anbefalinger er prioriteret og 5 er udvalgt som fyrtårnshandlinger, som branchen kan tage fat på med det samme. Fyrtårnshandlingerne igangsættes i indeværende år.

Læs rapport, resumé og bilag her

Foto: DI Byggeri

Relateret indhold