26.09.23 Nyheder

AVK investerer i breddeidrætten og sætter Galten på landkortet

AVK og Galten Forenede Sportsklubber deler et værdisæt, der handler om nærhed og at stå sammen. Derfor er de gode samarbejdspartnere, som formentlig spiller på samme hold mange år ud i fremtiden.

Når man nærmer sig Galten Forenede Sportsklubber, som de lokale kalder GFS, er man ikke i tvivl om, at AVK gør en stor forskel for lokalsamfundet. Midt mellem lysegrønne fodboldbaner, glade børn og vildfarende fodbolde tårner klubbens store hal sig op. Den prydet med mandshøje typer, til ære for sponsoren. ”AVK-hallen” hedder den.

Her på banerne er Freya på 22 år kommet altid. Først som børne- og ungdomsspiller og nu som træner for U12-drengene. Hun er ikke i tvivl om den forskel, AVK har gjort for klubben i de senere år.

- Vi, i trænerflokken, har fået et helt andet udgangspunkt for vores arbejde med børnene. Vi er jo alle frivillige, men klubben har ansat en børnetrænerkonsulent. Det betyder, at vi får nogle kompetencer til at arbejde med børn, som man ikke havde tidligere, fortæller Freya.

- Og derfor kan jeg i dag også være træner på en måde, som jeg ikke selv oplevede, da jeg var barn, tilføjer hun.

Et lokalt fællesskab for alle børn

Ansættelsen af børnetrænerkonsulenten er resultat af AVK’s støtte. Det fortæller Kenneth Häuser, som er formand for fodbolden i Galten Forenede Sportsklubber. Han mener ligesom Freya, at klubben med AVK i ryggen nu investerer i børne- og ungdomsholdene i en helt anden liga.

- Vi er blevet en DBU-godkendt børneklub. Det betyder, at man fra DBU’s side har blåstemplet, at vi ikke kun har styr på det praktiske. Men at vi også arbejder systematisk med det værdimæssige og det syn på børn, som ligger i DBU’s breddestrategi.

Kenneth fortæller, at samarbejdet mellem AVK og Galten Forenede Sportsklubber bunder i netop de ambitioner for klubben. Den skal være et lokalt fællesskab med kvalitet i det tilbud, den giver især børn. Der skal være plads til alle – uanset talent og niveau. Når man er på et hold i GFS, skal man lære at indgå i fællesskaber og trives i sociale relationer. Det gode fundament, evnen til at træffe gode beslutninger og det at være en god holdspiller, det skabes i de år, man er børnespiller. Og så kan man altid bygge store fodboldambitioner på derefter.

Når man siger Galten, siger man også AVK

AVK gør en helt enorm forskel for lokalområdet. Det kan både Kenneth og Freya blive enige om. Det gælder klubben, men også når det gælder bymidten og kulturlivet. For som Freya siger:

- Det er blevet meget pænere at gå en tur i byen, fordi mange bygninger nu er renoveret af AVK.

- Vi kender jo alle nogen, som arbejder hos AVK. Og hvis man kører lidt længere ned ad vejen her, vil man heller ikke kunne undgå at se det. Det er jo en kæmpe bygning, og rigtig mange medarbejderes børn spiller jo her i klubben. Det giver en enorm stolthed, at man kan mærke, at AVK virkelig gerne vil støtte lokalområdet. Både i forhold til sport og til kulturen her i byen, afslutter Kenneth.

Både Kenneth og Freya er også enige om, at AVK og GFS deler et værdisæt, som handler om nærhed og at stå sammen. Derfor er de gode samarbejdspartnere, som formentlig spiller på samme hold mange år ud i fremtiden.

I Galten har AVK sine rødder, og de giver gerne tilbage

AVK støtter en lang række lokale initiativer. For at være en aktiv del af det samfund, de er en del af, og for at gøre en forskel for lokale borgere. I Galten hører AVK til, og derfor er det naturligt at deltage aktivt i samarbejdet med lokale ildsjæle for at skabe et godt og attraktivt fritidsliv for alle i byen. Mange medarbejdere hos AVK bor i og omkring Galten-Skovby og deltager aktivt i foreningslivet.

AVK støtter GFS (Galten Forenede Sportsklubber) bredt på tværs af de mange forskellige sportsgrene, så det kommer så mange forskellige grupper til gode som muligt. Den lokale minigolfbane er også et AVK-støttet projekt, ligesom byfesten afholdes årligt med AVK’s sponsorat. Man kan blive ved at remse initiativer op, som får støtte fra AVK, også udenfor Galten-Skovby. Virksomhedens lokale afdelinger rundt om i landet opfordres blandt andet til at støtte det lokale foreningsliv.

Om AVK

AVK blev stiftet som maskinværksted i 1941 af Aage Valdemar Kjær. I dag er AVK ejet af Niels Aage Kjær og familie. Den globale virksomhed er baseret i Galten i Skanderborg Kommune og har ca. 800 medarbejdere i Danmark og tæt på 5.000 medarbejdere i mere end 100 virksomheder globalt.

Virksomheden er en af verdens førende producenter af ventiler inden for vandforsyning, og koncernens produkter er vigtige dele af infrastrukturen inden for håndtering af drikkevand, gas, spildevand, brandslukning og en lang række industrielle processer, som understøtter den grønne omstilling. AVK-koncernen omsatte i 2021/22 for 7,5 mia. kr.

Relateret indhold