25.07.21 DI for iværksættere Månedens iværksætter

Iværksætterportræt: Bellyfood

Bellyfood laver sondemåltider af rigtig mad,  som den resten af familien spiser. Virksomhedens founder Line Pedersen har selv en søn med behov for sondemad, og her opstod ideen til Bellyfood. Efter opstarten har Line udvidet og deler nu ejerskabet med Pia Bjørn.

Stifter af Bellyfood Line Pedersen

Foto: Marie Brandt

DI har spurgt CEO og medstifter Line ind til virksomhedens udvikling, fremtid og samarbejdet herom.

Hvad er jeres produkt, og hvorfra kom ideen?

Bellyfood er en dansk startup, der udvikler og sælger økologisk sondeernæring af naturlige råvarer. Da jeg fik en sondeernæret dreng, undrede jeg mig over mulighederne på markedet. Jeg erfarede, at der fandtes sondeernæring af stærkt forarbejdede ingredienser i pulverform. Jeg ønskede at give min søn mad, som bestod af råvarer, jeg kendte fra mit eget køkken og som lignede det resten af familien spiste. Dette blev startskuddet til udviklingen af Bellyfoods sondemåltider af naturlige råvarer.

Hvilken udviklingsproces har I gennemgået siden begyndelsen? 

Da mange sondeernærede er undervægtige og lider af mistrivsel, har vi haft stort fokus på at skabe et produkt, som både har det rette næringsindhold og konsistens til en sonde, så patientgruppens gener kan afhjælpes. Produktporteføljen og emballagen har udviklet sig et utal af gange, siden vi startede virksomheden i 2019. Vi finder hele tiden nye måder at optimere ernæringssammensætning, viskositet og brugervenlighed, men samlet set har vi brugt mest tid på at forstå lovgivningen i krydsfeltet mellem fødevarer og medicin.

I udviklingsfasen har vi undersøgt og brugt lang tid på mange ting, der er endt i en blindgyde. Vi har til tider ærgret os over den spildte tid men også glædet os over, at vi hele tiden bliver klogere og finder ud af, hvad der er muligt og ikke. Vi føler derfor en stor tilfredshed med, at vi laver de bedst mulige produkter og løsninger. Pt. nærmer vi os en tid, hvor vi kan fokusere ligeligt på alle områder og er bedre rustet til at prioritere og uddelegere.

Hvordan kom dit og Pias samarbejde i stand? Og hvilke overvejelser indgik i beslutningen om at dele ejerskabet af virksomheden? 

Pia er klinisk diætist og havde drømt om at lave sondeernæring af naturlige råvarer i næsten ti år. Heldigvis tog Pia kontakt, da hun hørte om Bellyfood, og vi fandt hurtigt ud af, at vores kompetencer komplementerede hinanden, samtidig med at energien var god.

Pia var meget konkret i sit ønske om at være medejer af Bellyfood. Som stifter har jeg hele tiden vidst, at jeg på nøglepositioner ønskede medejere frem for ansatte. Det er en stor fornøjelse at være flere om at dele både svære beslutninger og i særdeleshed glæder og sejre.

Hvordan er dynamikken mellem dig, Line, som founder og selvlært ekspert i sondemad og Pia med en uddannelsesbaggrund inden for ernæring?  

Den er god! Jeg er uddannet diplomingeniør inden for byggeri, og uden sundhedsfaglig baggrund får man ofte stillet nogle ”forbudte” spørgsmål eller forslag. Forslagene er nogle gange no-go, men kan også resultere i, at man springer ud i noget nyt, som ikke er anerkendt i den etablerede branche. Ærlighed er et af fundamenterne i vores samarbejde og hjælper os til at drage fordel af vores forskellige tilgange til arbejdet med sondemad. Særligt fordi vi hele tiden må udfordre os selv og vores grundlæggende antagelse.

Vores force er også, at vi har meget forskellige erfaringer. Pia kender diætisterne, deres bekymringer og spørgsmål. Jeg har meget praktisk erfaring og berøringsflade med brugen af sondeernæring. Jeg har en forståelse for følelsesmæssige udfordringer, der kan være ved at være pårørende til en med sonde.

Hvad er jeres mål for 2021? 

Vi arbejder i øjeblikket på at have vores to første måltider klar til glas, som kan opbevares ved stuetemperatur og har en forbedret brugervenlighed i forhold til de tidligere lancerede måltider. I den nærmeste fremtid skal måltiderne sælges i DK med tilskud fra Lægemiddelstyrelsen. Med tilskuddet sikrer vi, at Bellyfoods sondemad ikke kun er tilgængeligt for ressourcestærke familier, men i større grad kan være et oplagt alternativ for alle med et ønske om et naturligt sondemåltid.

 

Foto: Marie Brandt

Relateret indhold