03.05.24 DI for iværksættere Nyheder

10 fødevare-startups søger finansiering gennem crowdfunding

10 innovative fødevare-startups har netop lanceret deres crowdfunding-kampagner for at teste de kreative ideer og booste forretningen. Det sker efter Coop Crowdfunding og DI's crowdfunding-forløb, der har har haft til formål at støtte og fremme dansk fødevareinnovation.

Siden marts har fødevareiværksættere fra hele Danmark deltaget i Coop Crowdfunding og DI's crowdfunding-forløb, der har lært dem at planlægge, lancere og gennemføre en succesfuld crowdfunding-kampagne. 

Resultatet af forløbet er 10 crowdfunding-kampagner, der strækker sig fra upcyclede rodfrugtsknækbrød til unikke svampesorter og måltidskasser til madpakker. Kampagnerne kan være med til at bringe de innovative produkter til markedet, teste forbrugernes interesse for virksomhedernes produkter og ikke mindst skaffe finansiering til den videre udvikling.

Hvordan kan crowdfunding hjælpe startups?

Crowdfunding er en interaktiv og alternativ metode til finansiering af projekter eller startups, hvor man skaffer kapital ved at samle midler fra et stort antal mennesker. Det er ofte en god løsning for iværksættere med innovative ideer, der har brug for finansiering for at realisere dem. Udover at skaffe penge, hjælper crowdfunding også med at teste og validere din idé, samtidig med at det opbygger et tidligt kundegrundlag og en base af brand-ambassadører. Læs mere om crowdfunding her.

Rest

Knækbrød på upcyclet rodfrugt

Hos Rest er missionen enkel: at reducere madspild i fødevareindustrien. Navnet er altså ikke for sjov: Laurits, som står bag, overtager nemlig andre virksomheders restprodukter og skaber sine egne. Derfor har han lavet to slags knækbrød – et med rødbede og et med gulerod. De er begge økologiske og består primært af rodfrugtspulp fra en stor, tysk juiceproducent, der ellers ville sende pulpen til afbrænding. Ønsker du Laurits knæk og bræk – og vil du bakke op om projektet? Så find det her.

Baggaarden

Den enes svamp, den andens affald

Hos Baggaarden elsker de svampe – og især deres særlige evne til at nedbryde madaffald. Det hele startede med svampedyrkning i klædeskabet på Gabriels kollegieværelse i Aalborg. Da han fik en aftale med universitets kantine om at overtage deres grumset fra den kaffedrikkende studerende, rykkede produktionen ind i kantinens baglokaler, og nu er teamet vokset til fire passionerede svampedyrkere. Og netop passionen for svampe håber de på at kunne dele med dig gennem workshops eller hjemmedyrkning af svampene.  

Vil du være med? Så find projektet her.

Ohpops

Oles opgør mod mave-uro

25 procent af befolkningen lider af maveproblemer – og mange af dem stammer fra alle de ultraforarbejdede fødevarer, vi spiser. Det blev årsagen til Ole fra Ohpops’ jagt på en sund snack, med et højt næringsindhold, fri for tilsætningsstoffer - et “wholefood” produkt.  
Ole har skabt sin snack - OhPops – og nu vil han skabe en revolutions på madscenen, så vi bliver opmærksomme på alle de ultraforarbejdede fødevarer, vi producerer og spiser.

Vil du med på til den næste mad-revolution? Læs mere om projektet her.

 

 

Charlie Heart

Camelina-æg, det bliver godt

Vidste du, at camelina er en hjemmehørende plante i Danmark, hvis frø kan presses og give den skønneste spiseolie? Det har Martin og Charlotte kastet sig over: de dyrker nu planten økologisk på marker i Vestsjælland og koldpresser frøene. Men alle ’frø-kagerne’ er stadig fulde af næring, og det skal ikke gå til spilde! Derfor fik hun idéen om at lade høns spise resterne – og lade dig spise æggene. Det kan næsten kun blive godt. 

Se mere om projektet her.

MayMays

Få MayMays kogebog i trykken

Drømmer du også om at kunne lave curry som en sand inder og imponere alle gæsterne om bordet?  
Så er det Maybritt fra MayMays’ kogebog, du skal have fat i. For mange år siden forelskede hun sig nemlig i Indien, og siden har hun arbejdet på MayMays: et smagsunivers med inspiration fra Indien. Nu udgiver hun en kogebog med alle de bedste, indiske hverdags retter.  

Vil du have et eksemplar? Så find det her.

SimpleGreens

Spis mere grønt for klima og krop

Er du en af os? Altså en af os mange mennesker, der gerne vil spise mere grønt, men hænger lidt for meget fast i gamle vaner? Så er SimpleGreens noget for dig! 

SimpleGreens har nemlig udviklet en VeggieMix – en krydderblanding, så du nemt kan tilføje en masse grøntsager til dine retter, uden de kommer til at mangle smag. Alle de forskellige smagsvarianter er veganske og økologiske, så der er virkelig ingen grund til ikke at nye godt af dem.  

Find dem her.

Ulmus Craft Cocktails

Vilde cocktails

Ulmus skaber unikke cocktailingredienser med udgangspunkt i den danske natur og fokus på skønne smagsoplevelser. Det gør det hele med zero waste-principper for øje. 

Holdet bag er erfarne bartendere, bæredygtighedseksperter, sankere og kunstnere, som alle tror på, at gode, naturlige smage forbinder os med naturen. Den mission crowdfunder de til at udbrede – blandt andet gennem rewards som frøbomber og guidede sanketure. 

Vil du med på natur-tur? Så find projektet her. 

Belly Box

Fuels body and imagination!

Er du også ved at køre løb tør for fantasi, når det kommer til at smøre børnenes madpakker? Så er Belly Box lige noget for dig!  

Det er nemlig madpakke-måltidskasser, som du kender det – men denne indeholder lækre madpakkeløsninger i stedet for. Måltidskassen følger Fødevarestyrelsens kostråd og består af flere forskellige ’retter’. Den kan du få fingrene i til dine børn, hvis du bakker op om crowdfunding-projektet.

Find projektet her.

TagTomat

TagTomats svampeunivers 2.0

Forestil dig, at du kan høste lækre, hjemmedyrkede svampe til din aftensmad året rundt.

Det behøver ikke bare være en drøm, or med TagTomats svampekit, kan du få svampe til alle de sammenkogte vinter-gryderetter, de friske pastaretter og grillen til sommer.

Samtidig er svampekittet en unik mulighed for at følge naturens processer helt tæt på – og måske endda sammen med dine børn.
TagTomat crowdfunder til at optimere deres svampeunivers og forbedre alle digitale dele af universet, som fx e-bogen, svampe-forummet og videoguides.

Vil du være med? Så find projektet her.

Tiny Gardens

Slut med visne krydderurter

Tiny Gardens har en løsning på et problem, vi alle kender: visne krydderurter. Du kommer hjem med den lille potte med timian, plukker det, du skal bruge til aftensmaden, og dagen efter er den allerede trist at se på. Tiny Gardens’ urtepotteholder forlænger levetiden med et indbygget vandingssystem. Urtepotteholderen er lavet af silikone, keramik og en hampemåtte til at holde på vandet – og har et stilrent design, der gør den rigtig fin at have stående fremme.

Du kan hjælpe med at sætte produktionen af urtepotteholdere i gang, hvis du bakker op om crowdfundingen. Find projektet her.

Billeder fra det afsluttende pitch-event, hvor iværksætterne pitchede deres ideer og projekter for eksperter og investorer fra fødevarebranchen

Billeder fra det afsluttende pitch-event, hvor iværksætterne pitchede deres ideer og projekter for eksperter og investorer fra fødevarebranchen

Billeder fra det afsluttende pitch-event, hvor iværksætterne pitchede deres ideer og projekter for eksperter og investorer fra fødevarebranchen

Billeder fra det afsluttende pitch-event, hvor iværksætterne pitchede deres ideer og projekter for eksperter og investorer fra fødevarebranchen

Billeder fra det afsluttende pitch-event, hvor iværksætterne pitchede deres ideer og projekter for eksperter og investorer fra fødevarebranchen

Billeder fra det afsluttende pitch-event, hvor iværksætterne pitchede deres ideer og projekter for eksperter og investorer fra fødevarebranchen

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold