FUTURE BRIEF - Et overblik over megatrends

Sammen med Instituttet for Fremtidsforskning (IFF), har DI som de første nogensinde lavet et overblik over de vigtigste megatrends, og hvordan forbrugeradfærden og kunderejsen påvirkes af disse, samt hvordan disse bevægelser forventes at have af afgørende betydning for alle danske handelsvirksomheder frem mod 2030.

Er du interesseret i nøgletendenser frem mod 2030 og nysgerrig på, hvilke spørgsmål du som handelsvirksomhed bør stille dig selv for at forberede dig bedst muligt på fremtiden? Så er du landet det helt rigtige sted. 

Fremtidsbriefet er et eksplorativt fremtidsperspektiv for detailhandlere, grossister og brands.

Sammen med Instituttet for Fremtidsforskning (IFF), har DI som de første nogensinde lavet et overblik over de vigtigste megatrends, og hvordan forbrugeradfærden og kunderejsen påvirkes af disse, samt hvordan disse bevægelser forventes at have afgørende betydning for alle danske handelsvirksomheder frem mod 2030.

Fremtidsbriefet fungerer som en katalysator, der sætter gang i dialog og perspektiver på fremtiden. I denne sammenhæng vil du støde på en række vigtige spørgsmål, du skal stille, og usikkerheder, du skal være opmærksom på.

Fremtidsbriefet er designet til at introducere nøgletendenser for at identificere de største udfordringer og usikkerheder, som virksomheder og forbrugermarkedet kan stå over for frem mod 2030. Hver trend indeholder en kort beskrivelse af de vigtigste tendenser, nogle af de underliggende implikationer og til sidst nogle spørgsmål, du som handelsvirksomhed kan overveje for at forberede dig på de mulige fremtider. Briefet er delt op i to dele. Den første del fokuserer på observationer af det omgivende miljø bygget på nogle af de megatrends, vi ser inden for samfund, demografi, forbrugerværdier og -forventninger samt teknologi. Den anden del fokuserer på de forretningsmæssige konsekvenser af kunderejsen.

Nedenfor finder du en dansk udgave af Fremtidsbriefet, en engelsk udgave og en short version. Hent overblikket og se, hvordan fremtidens handel kan se ud.

God fornøjelse med læsningen!