Grafik: Dansk Industri
12.04.23 OK2023 Nyheder

Nye overenskomster er vedtaget

Både arbejdsgivere og lønmodtagere har nu godkendt mæglingsforslaget om fornyelse af overenskomsterne 2023. Det betyder, at overenskomsterne er fornyet for en 2-årig periode frem til den 28. februar 2025.

Flertal for nye overenskomster

Forligsmanden offentliggjorde onsdag den 12. april, at mæglingsforslaget for fornyelse af overenskomsterne 2023 er vedtaget af både arbejdsgivere og lønmodtagere.

Lønmodtagernes urafstemning godkendte mæglingsforslaget med 79 pct. ja-stemmer. Stemmeprocenten var på 59,3 pct. På arbejdsgiversiden blev mæglingsforslaget vedtaget i DA med 100 pct. ja-stemmer.

Gælder fra 1. marts 2023

De fleste nye overenskomster træder i kraft den 1. marts 2023, men på nogle områder kan der være aftalt en anden ikrafttrædelsesdato.

Ændringerne gælder som udgangspunkt med tilbagevirkende kraft fra den måned, hvori ikrafttrædelsesdatoen indgår, men vær opmærksom på, at der kan være vedtaget særlige datoer for nogle satsændringer.

De nye regler: Spørgsmål og svar

DI har udarbejdet en række FAQ’er med svar på ofte stillede spørgsmål om de vigtigste ændringer i de nye overenskomster.

https://www.danskindustri.dk/ok2023/faqer

Hvordan kan vi få de nye overenskomster?

De elektroniske versioner af Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst vil være tilgængelige fra den 12. april 2023. Udsendelsen af de trykte versioner starter i slutningen af maj 2023.

I takt med at de øvrige overenskomster bliver rettet til, vil virksomheder kunne downloade de nye versioner som pdf-filer og bestille trykte eksemplarer på di.dk.  

Industriens overenskomster 2023 er klar til download - Dansk Industri

Tilmeld dig notifikation og få besked

På alle dokumentsider med overenskomster på di.dk kan du nederst på siden tilmelde dig notifikation ved at oplyse din e-mail og få besked, når vi offentliggør den nye version af den aktuelle overenskomst til download som pdf, og når den kan bestilles fra tryk.

Liste med overenskomster – klik her

Mere info

Har du spørgsmål til indholdet af det vedtagne mæglingsforslag eller øvrige spørgsmål til overenskomstfornyelsen, er du velkommen til at kontakte DI.

Flere OK2023-nyheder

Se alle nyheder om OK2023

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag straks oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.