Arrangement

Ny ekstraordinær generalforsamling i Dansk Byggeindustri

Den 26. september vedtog de delegerede ved den ekstraordinære generalforsamling i Dansk Byggeindustri enstemmigt et forslag om at opløse Dansk Byggeindustri.
 
Tilsvarende var de delegerende fuldstændigt enige i forslaget om at fordele formuen til de underliggende sektioner ud fra samme fordelingsnøgle, som de betaler kontingent efter. 
 
I henhold til vedtægterne kræver det vedtagelse på to på hinanden følgende generalforsamlinger at opløse Dansk Byggeindustri.
 
Derfor indkalder bestyrelsen for Dansk Byggeindustri til ny ekstraordinær generalforsamling med det formål at opløse Dansk Byggeindustri.
 
Der er endvidere forslag om at fordele formuen i Dansk Byggeindustri til de underliggende sektioner ud fra samme fordelingsnøgle, som de har betalt kontingent efter.
 
Hvorfor forslag om opløsning af Dansk Byggeindustri?
I forlængelse af sammenlægningen af DI Dansk Byggeri og DI Byg er der samlet knap 600 medlemsvirksomheder i indenfor industriområdet i DI Byggeri. Langt hovedparten af disse har ikke tilvalgt et medlemskab af en af de underliggende sektioner til Dansk Byggeindustri.
 
Det skyldes blandt andet, at nuværende vedtægter, kontingentstruktur og aktiviteter ikke er tilpasset de nye muligheder, som er skabt med etableringen af DI Byggeri.
 
Industrisektionen som det nye Dansk Byggeindustri
Bestyrelserne i Dansk Byggeindustri og Industrisektionen foreslår følgende plan for at skabe en stærkere platform for samle industrivirksomhederne i DI Byggeri:
 
1. At nedlægge branchesammenslutningen Dansk Byggeindustri
2. At overføre aktiviteter fra Dansk Byggeindustri til Industrisektionen
3. At foretage navneskifte for Industrisektionen til Dansk Byggeindustri
4. At ændre vedtægterne og kontingentstruktur for Industrisektionen, så de tilpasses det organisatoriske setup i DI Byggeri
 
Se vedtægter for Dansk Byggeindustri her