08.12.23 DI Byggeri Nyheder

To nye digitale AB 18 kontrakt-skabeloner

DI Byggeri har udarbejdet to nye skabeloner til entreprisekontrakter og underentreprisekontrakter. Begge skabeloner er baseret på AB 18.

DI Byggeri har til DI DOCS udviklet to nye entreprisedokumenter, der begge bygger på AB 18. De to dokumenter er:

De to digitale entreprisedokumenter tager til en hvis grad afsæt i de eksisterende AB 18 entrepriseskabeloner, som findes på DI Byggeris hjemmeside. Disse eksisterende skabeloner vil fortsat kunne downloades via hjemmesiden.


Hvad hvis bygherren er forbruger?

De to nye AB 18 kontraktskabeloner er tiltænkt anvendt ved entrepriser, hvor bygherren ikke er forbruger.

Er bygherren forbruger anbefales i stedet, at standardaftaledokumentet AB Forbruger benyttes som grundlag for aftalen mellem parterne, idet AB Forbruger – i modsætning til AB 18 (og AB 92) – netop er udarbejdet med forbrugerentrepriseaftalen for øje

I DI DOCS findes allerede fire entreprisedokumenter, herunder en entreprisekontrakt, der har det til fælles, at de alle bygger på AB Forbruger: De fire entreprisedokumenter er:


Hvad er DI DOCS egentlig?

DI DOCS er Dansk Industris nyeste version af en dokumentgenerator. En dokumentgenerator er et digitalt værktøj, hvor man via indtastning af nogle grundlæggende informationer (f.eks. om parterne) samt svar på nogle få spørgsmål, får ”auto-genereret” et konkret dokument (f.eks. en ansættelseskontrakt, en afleveringsprotokol eller en tro- og loveerklæring), der er tilpasset ens svar.

Det enkelte ”auto-genererede” dokument vil kunne downloades (f.eks. i word-format), ligesom man  vil kunne arbejde videre med dokumentet direkte i DI DOCS Contractbook, som er ens egen personlige portal.

En videointroduktion og en vejledning til DI DOCS findes her.

Kontakt

Har du spørgsmål om login til DI DOCS kan du kontakte DI på telefon 3377 3377 eller på di@di.dk. Har du spørgsmål til brugen af DI DOCS Contractbook, kan du kontakte Contractbook Support på telefon 8987 8505 eller på support@contractbook.dk

Har du spørgsmål til indholdet i entreprisedokumenter i DI DOCS eller har brug for juridisk sparring i øvrigt, er du som service- og branchemedlem i DI Byggeri velkommen til at kontakte DI Byggeris Erhvervsjuridiske Rådgivning på telefon 3377 3760.

Relateret indhold