11.01.23 DI for iværksættere Månedens iværksætter

Månedens Iværksætter: pinkorange

PinkOrange har netop fået patent på deres nyeste produkt, OAS, som er et medicinsk klæbrigt device, som vil reducere fødselsbristninger. Og med en finaleplads i Danish Tech Challenge, har de allerede høstet de første anerkendelser. Men for Co-Founder, Ditte Marie Fog Ibsen, handler det om at køre forretningen i det rette tempo. Trivsel er nemlig en vigtig grundsten for virksomheden, som med et spændende 2023 gør meget ud af ikke at løbe for stærkt for ofte.

Ditte Marie Fog Ibsen og Julia Sand, Founders af PinkOrange

Hvad laver PinkOrange og hvad er jeres mission? 

- Vores mission er at lave ’medical devices’ til det kæmpe ’underserved market’ nemlig kvinders helbred. Vi har lavet OAS, som er et medicinsk klæbrigt device, som skal være med til at reducere fødselsbristninger. Hvert år får op mod 93 millioner kvinder på globalt plan fødselsbristninger. Det er altså mere end 85% af alle vaginale fødsler.

- Derudover mister 810 kvinder livet - om dagen - som sker af forskellige komplikationer relateret til deres graviditet eller fødsel. Og det er alt sammen noget, man kan forebygge eller behandle. Ifølge WHO er 41% af dødsårsagerne simple bristninger eller infektioner fra bristninger. I alt løber dødstallet op i over 120.000 kvinder hvert år, hvilket er helt enormt. 

- Vi og WHO mener ikke, at det at overleve sin egen fødsel kan være markøren for en vellykket fødsel. Måske nogle tænker, at det kun er noget, som sker i ulande, men USA er Nordens farligste land at føde i og i Danmark får op mod 90 % en fødselsbristning. 

I har netop fået patent på jeres nye medtech device til kvinder, OAS. Hvad skal der ske nu?

- Nu skal vi have sat et 'small scale setup' af produktion i gang, som skal være klar til OPI (Offentligt Privat Innovation) testforløb med et dansk hospital. Vi starter på Innovationsfondens Innofounderforløb den 1. februar, og så skal vi ud og lave vores næste investeringsrunde i Q3 2023. 

Vi og WHO mener ikke, at det at overleve sin egen fødsel kan være markøren for en vellykket fødsel Ditte Marie Fog Ibsen

Tillykke med finalepladsen i Danish Tech Challenge – hvordan er det at blive anerkendt for sit arbejde? Jeg går ud fra, at I går efter sejren? 

- Det er virkelig dejligt at blive anerkendt for sit arbejde og ikke mindst vores mission om at gøre en forskel for over 100 millioner kvinder hvert år. Vi er i finale med så mange talentfulde startups, som vi er glade for, vi har lært at kende. Det er guld værd at få nye “kollegaer“, som man kan dele rejsen med. Og ja, selvfølgelig går vi efter sejren.

Hvordan har du formået at sætte trivsel højest på dagsordenen i den daglige drift af PinkOrange? Og hvorfor er det vigtigt for dig? 

- Vi har altid stræbt efter at have en sund trivsel i vores forretning, hvor vi ikke brænder os selv ud på den korte bane. Selvfølgelig er der tider, hvor vi skal spurte, men vi er meget bevidste om, hvornår vi laver en sprint og hvornår vi skal tilbage i maratontempo igen. Sagt på en anden måde, så er det ikke muligt at lave en startup kun ved at sprinte over flere år. Det er for hårdt og man mister pusten, falder om og i værste fald, bliver man syg. Vi skal være i det her game længe, og derfor skal vi holde til tempoet og sætte det, så vi kan komme rigtig langt sammen.

Du har muligheden for at møde PinkOrange til Startup på taget - Nytårs edition, hvor vi samler iværksættermiljøet til spændende indlæg og skåler et nyt år ind - du tilmelder dig lige her.

Du kan læse mere om PinkOrange her.

Relateret indhold