bcm transtech

Igennem Klimaklar har bcm transtech fået en forståelse for deres CO2-aftryk og reduktionstiltag. Men vigtigst af alt kan de nu levere CO2-data til sin store kunde, som første gang spurgte om det tilbage i 2021.

Kravet om CO2-data landede en vinterdag i Outlook

'Vi kunne godt tænke os CO2-data helt tilbage fra 2016 af'.  Sådan lød forespørgslen, da bcm transtech as' store litauiske kunde Stora Enso, kontaktede deres leverandører i februar måned 2021 - heriblandt bcm transtech.

"Stora Enso har været en kunde igennem rigtigt mange år, og at de ud af det blå spørger så konkret ind til vores klimadata gjorde, at arbejdet med vores CO2-aftryk gik fra at være et vigtigt punkt på to do'en til at blive en decideret førsteprioritet", indleder Søren Løhndorf, IT & Logistikansvarlig hos bcm transtech. "Ens CO2-data bliver lige pludselig en del af tilbudsgivningen; så vi bestemte os for, at vi ligeså godt kunne komme i gang". 

Derfor tilmeldte produktionsvirksomheden i Nørre Broby sig Klimaklar Produktionsvirksomhed; for at blive bevidste om deres CO2-aftryk og kunne rapportere på det. bcm transtech er en familieejet virksomhed, der leverer lagerløsninger til emballageindustrien.

Søren Løhndorf, IT & Logistikansvarlig, bcm transtech
CO2-data bliver lige pludselig en del af tilbudsgivningen Søren Løhndorf, IT & Logistikansvarlig, bcm transtech
Læs mere om bcm transtech her
 
Ikke længere ukendt territorium 

"Det har været en stejl læringskurve men samtidigt super spændende. Før Klimaklar havde vi allerede fået etableret både solceller og fjernvarme. Igennem Klimaklar blev vi dog bekræftet i, at det var det rigtige valg qua den store indsigt i vores CO2-data samt opdeling i scope 1, 2 og 3. Med Klimaklar fik vi også øjnene op for andre reduktionsmuligheder såsom elcertifikater og hvilken effekt, det kunne have på vores klimaregnskab; vi har efterfølgende indgået en aftale med OK", forklarer Søren Løhndorf. 

"Med programmet forstår man, hvad det hele handler om. Det er ikke længere ukendt territorium, og den digitale læringsplatform er meget nem at tilgå. Vi fik sat forklaringer på begreberne, forstod endelig upstream og downstream (scope 3) samt fik et perspektiv på, hvorfor det i grunden er vigtigt overhovedet at arbejde med sit klimaaftryk".

Hvorfor er solceller en smart investering?

Solceller tjener sig selv ind:

Det er en god idé at undersøge, om din virksomhed kan spare penge ved at etablere solceller og samtidigt mindske jeres CO2-aftryk. bcm transtech as' solceller dækker nu en stor del af deres strømforbrug.

Solceller er oftest også en økonomisk gevinst, da de efter et bestemt antal år, vil være tjent ind igen. Dernæst vil de "gratis" producere grøn strøm. Den gennemsnitlige tilbagebetalingstid anslåes til at være mellem 8 og 10 år. 

Dominoeffekten

Efterfølgende har bcm transtech haft mulighed for at bruge deres CO2-data i forhandlingssituationer, når der skal indgåes relationer med nye kunder. Her har deres deltagelse i Klimaklar hjulpet dem med at kunne opridse de ting, de allerede gør, og de ting, de har planer om at gøre bedre i forhold til deres klimaaftryk.

Med henblik på eksisterende kunder kan de nu også nemmere indrapportere deres CO2-data og dermed bruge klimaregnskabet som et konkurrenceparameter. 

"Jeg håber, at det her kommer til at sætte gang i en slags dominoeffekt. Ligesom vores store kunder begynder at spørge indtil vores CO2-aftryk, er vi omvendt også begyndt at spørge vores leverandør indtil deres klimadata. Vi har brug for dataen for at kunne indregne det i vores klimaregnskab. Nogle af vores transportleverandører skriver for eksempel på fakturaen 'Denne levering har kostet X antal ton CO2'. Og det er de leverandører, vi skal bruge; de gør vores arbejde meget lettere", afslutter Søren Løhndorf. 

Læs mere om bcm transtech klimarådgiver EnergySolution her

 

3 hurtige

  • bcm transtech er en familieejet virksomhed på Fyn med ca. 50 medarbejdere. 
  • Virksomheden har egen konstruktionsafdeling, hvor de udvikler alle lagersystemerne selv. 
  • De har salgsagenter i mere end 20 lande herunder Ukraine, USA og Tyskland.

Relateret indhold