13.05.20 Fremstillingsindustrien Nyheder

Martstal: Industriproduktionen er endnu ikke påfaldende påvirket af COVID-19

- Stilhed før coronastormen

De første produktionstal efter indførslen af coronarestriktionerne i Europa og USA viser kun et mindre fald. Vi kan og skal dog forvente langt værre i de kommende måneder.

Tal fra Danmarks Statistik viser industriens samlede produktionsindeks faldt med 0,4 pct. 

Industriproduktionen svinger relativt meget fra måned til måned, så den recession, som danske virksomheder styrer direkte imod, vil vise sig tydeligere i industriproduktionen, når vi kommer et par måneder længere frem. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

De danske fremstillingsvirksomheder blev ikke så hårdt ramt af coronakrisen i marts. Det viser tal for industriproduktionen fra Danmarks Statistik. Industriproduktionen faldt i marts med 0,4 procent sammenlignet med produktionen i februar.

"Vi kan glæde os over, at danske fremstillingsvirksomheder undgik at blive slået i gulvet i første runde af coronakrisen. Der er dog stadig mange runder tilbage i den boksekamp, som verdensøkonomien skal have med coronavirus, og med Danmarks store afhængighed af eksportmarkederne kan fremstillingsvirksomhederne vente adskillige ture ud i tovene i den kommende tid", slutter Morten Granzau.

Se tallene her

Hvis du vil dykke ned i tallene fra marts 2020 og læse rapporten fra Danmarks Statistik, finder du udgivelsen her

Skrevet af:

Simone S. Nielsen