Foto: Colourbox

24.01.22 ATL Nyheder

Nu kan du søge om støtte til ladestandere

Det er dyrt at investere i lastbiler, som kører på el eller biogas. Og det bliver endnu dyrere, hvis man som virksomhedsejer også skal investere i ladestandere eller tankanlæg. Men nu er der oprettet en pulje, hvorfra man kan søge om medfinansiering til tank- og ladeinfrastruktur.

Puljen er på 72 millioner kroner, og man kan søge støtte til projekter på virksomhedens egen grund, og projekter der er offentligt tilgængelige. Det er en del af den politiske aftale fra sommeren 2021 om pulje til grøn transport, som regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet står bag.

Økonomien hænger stadig ikke helt sammen, når man investerer i grønne lastbiler. Men vi er naturligvis glade for, at politikerne giver en hjælpende hånd, så vi kan få skubbet udviklingen i gang, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Det er muligt at søge frem til den 24. april. Tilskuddet kan udgøre op til 25 procent af totalomkostningerne ved projektet. Transportminister Benny Engelbrecht glæder sig i en pressemeddelelse over, at puljen er åbnet for ansøgninger.

For at nå 70 procent CO2-reduktion i 2030 kræver det, at den grønne omstilling sker hurtigere, end markedet kan trække. Jeg er derfor også glad for, at der er bred opbakning til, at vi fra politisk hold skubber på udviklingen, så erhvervslivet vælger den grønne drivmiddelinfrastruktur til – ikke mindst ser jeg et stort potentiale i at udrulle ladeinfrastruktur til tung transport, siger han.

Relateret indhold