Michael Lundgaard Thomsen fra Aalborg Portland er ny formand for afgiftspolitisk udvalg.

Foto: Aalborg Portland
12.09.23 PI Nyheder

Ny formand for afgiftspolitisk udvalg

Michael Lundgaard Thomsen, kommerciel direktør i Aalborg Portland, er tiltrådt som ny formand for Procesindustriens afgiftspolitiske udvalg (APU).

Nu overtager Michael Lundgaard Thomsen formandskabet for APU og står dermed i spidsen, når der skal arbejdes for, at de nationale og europæiske initiativer på afgiftsområdet sikrer hensynet til klima og miljø med respekt og hensyntagen til procesvirksomheders nationale og internationale konkurrenceevne.

-Jeg er glad for at påtage mig rollen som formand for Procesindustriens afgiftspolitiske udvalg. I denne tid, hvor klima og miljø er centrale emner på hele verdens dagsorden, er det afgørende, at vi arbejder for bæredygtige løsninger, mens vi samtidig beskytter de danske procesvirksomheders konkurrenceevne. Jeg ser frem til at lede udvalget og bidrage til at forme og udføre afgiftsinitiativer, som gavner industri, klima og miljø, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Michael har mere end 20 års erfaring inden for topledelse, bl.a. som CEO og COO i virksomhederne Siemens, Linak, Danfoss, og som direktør hos Aalborg Portland. Her har han igennem en årrække været virksomhedens  talsperson på klimadagsordenen, og i november 2019 blev Michael af regeringen udnævnt til formand for klimapartnerskabet for energiintensiv industri.

Josefine Valente Larsen
Skrevet af:

Josefine Valente Larsen

Relateret indhold