11.06.19 TMI Nyheder

Markedet presser os til at have større fokus på compliance

Louise Hougaard Nitze er QHSE-manager hos Carl Hansen & Søn og deltager i arrangementet Lav en strategi for jeres valg af certificeringer og mærkningsordninger. Hun glæder sig til at dele ud af egne erfaringer og blive klogere af andres.

Hvorfor har du valgt at deltage i workshoppen?
”Vi har meget fokus på compliance, lovkrav og mærkningsordninger hos Carl Hansen, dels fordi vi gerne vil være på forkant, og dels fordi vi oplever, at verdensmarkedet – lige som os – er optaget af det. Kunder i hele verden udtrykker forskellige krav om compliance, om specifikke certifikater eller mærkningsordninger,” siger Louise Hougaard Nitze, QHSE-manager hos Carl Hansen & Søn.

Hvordan er temaet aktuelt i din virksomhed?
”Vi mærker et pres fra markedet og kommer hurtigt til at løbe efter 3-4 forskellige krav og ordninger, hvis en kunde ønsker det. Men vi har behov for at se det lidt mere overordnet og få overblikket; dækker kravene og dokumentationen i den ene ordning fx nogenlunde samme krav som en anden?

Det er særligt på kontraktmarkedet, der er mange krav til fx stofferne i produkterne, råvarernes oprindelse osv. Og det er ikke længere nok, at vi siger eller skriver, hvor fx træet stammer fra. Det skal dokumenteres.

For os er det blevet en stadig større opgave, fordi vi vokser og er blevet en stor virksomhed, der opererer på mange markeder. Og med nye markeder og store kunder følger flere krav,” fortæller Louise Hougaard Nitze, QHSE-manager hos Carl Hansen & Søn.

Hvad håber du at få med hjem?
”Jeg håber at få input fra de andre virksomheder til, hvordan de oplever kravene fra kunderne. Og ikke mindst, hvordan de håndterer dem. Både i rent praktisk og i forhold til tid og ressourcer, de bruger på det i deres organisation.

Mange af os opererer indenfor samme segment, men vi er kolleger i en branche, der står over for de samme udfordringer på den her front. Så jeg glæder mig både til at høre, hvordan andre imødekommer kravene og til at fortælle, hvad vi gør. Måske kan vi også inspirere andre.

Mit håb er, at der også kan komme et stærkt netværk for os, der arbejder med det her tema, ud af arrangementet,” siger Louise Hougaard Nitze, QHSE-manager hos Carl Hansen & Søn.