Bliv medlem
Meld dig ind i Træ- og Møbelindustrien, og bliv en del af fællesskabet med 300 andre virksomheder fra branchen.
Medlemsfordele
-
Rådgivning
Du har fri adgang til branchespecifik og kompetent rådgivning inden for bl.a. personalejura, arbejdsmiljø, lærlinge og efteruddannelse af medarbejdere og bæredygtig produktion. Du kan både trække på TMI’s og Dansk Industris medarbejdere og viden.
-
Politisk indflydelse
TMI er branchens talerør over for politikere og myndigheder og repræsenterer branchen i en lang række danske og internationale faglige organisationer. Som medlem står du sammen med små 300 andre træ- og møbelvirksomheder og har Dansk Industris 18.500 medlemmer i ryggen.
-
Nyeste viden
Hold dig opdateret om bl.a. nye regler, ændret lovgivning, internationale handelsfremstød samt økonomiske udsigter og aktuel statistik, som er særlig relevant for træ- og møbelbranchen.
-
Arrangementer
Vi holder branchenære arrangementer og netværksdage, hvor du nemt kan udvide dit personlige netværk.
-
Fagligt samvær
Alle medlemsvirksomheder er tilknyttet et af 11 lokale snedkerlaug, hvis formål er at skabe et godt kollegialt forhold mellem TMI's medlemsvirksomheder. Laugene samles til møder med fagligt indhold, virksomhedsbesøg og andre sociale arrangementer.
-
Kontante fordele
Få rabat på FSC- og PEFC-certificering og på klimascreeningsværktøjet Målbar, som er særligt udviklet til møbel- og design-branchen. TMI’s medlemmer har adgang til en EPD-generator for møbler til at udarbejde EPD’er/miljøvaredeklarationer, som kan dokumentere et produkts miljøaftryk i hele dets levetid. Du kan også benytte dig af rabataftaler på bl.a. brandsikring, el og benzin.
Du kan læse mere om kontante fordele herunder.
Kontante fordele
-
0
Nem adgang til FSC- og PEFC-certificering
TMI’s medlemmer får rabat på FSC- og PEFC-certificeringer. Mindre virksomheder kan blive gruppecertificerede.
-
0
EPD-generator for møbler
Medlemmer af TMI kan benytte en EPD-generator til at udarbejde EPD’er/miljøvaredeklarationer, som kan dokumentere et produkts miljøaftryk i hele dets levetid
-
0
Målbar – klimascreeningsværktøj
Få overblik over dit produkts konkrete klimaaftryk med værktøjet Målbar, som er særligt udviklet til møbel- og design-branchen. TMI-medlemmer får 15 % rabat på abonnementet der giver adgang til screeninger på niveau 1 og 2
-
0
Få medlemsrabat på brandsikring
TMI har indgået en aftale med Safevent, som er et dansk firma, der tilbyder brandsikring, der forebygger brand- og eksplosionsfare i bl.a. træ- og møbelindustrien
-
0
Kreditforsikring
Få den komplette løsning til at håndtere og forsikre den kredit, du giver dine kunder. TMI har en samarbejdsaftale med Atradius, det største kreditforsikringsselskab i Danmark, og som medlem får du særlig rabat og bonus.
-
0
Bedre el-aftale
Din virksomhed får adgang til billigere el og til grøn, certificeret el gennem TMI's samarbejdsaftale med el-leverandøren Norsk Elkraft Danmark.
-
0
Håndtering af inkassosager
Få hjælp til håndtere dine lokale og internationale inkassosager på fordelagtige vilkår hos inkassospecialisterne Atradius Collections.
-
0
Professionel farveekspertise og eksklusive rabatter på NCS-produkter
I en verden, hvor farver spiller en afgørende rolle i branding, design og generel æstetik, er det vigtigt for virksomheder og professionelle designere at have adgang til de rette værktøjer og ressourcer. TMI har indgået aftale med pej gruppen om rabat på NCS-produkter
Sådan bliver du medlem
Hvordan bliver jeg medlem?
TMI er en arbejdsgiver- og brancheforening for ca. 300 danske træ- og møbelvirksomheder. TMI er medlem af DI (Dansk Industri). Det betyder, at alle medlemmer af TMI, også skal meldes ind i DI. Dermed får du og din virksomhed også alle fordele ved medlemskab af DI.
Medlemskab af TMI omfatter samtidigt, at virksomheden indmeldes i et lokalt forankret snedkerlaug, som er et netværk i det lokale område.
Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om, hvordan din virksomhed bedst kan drage nytte af et medlemsskab, hvilken rådgivning og services du kan trække på, og hvilke arrangementer og netværk du kan deltage i. Vi hjælper naturligvis også gerne med at udregne kontingent for din virksomhed.
Hvis virksomheden herefter ønsker at blive medlem, sætter vi en mere formel indmeldelsesproces i gang og sender jer bl.a. et indmeldelsesskema.
Hvad gør jeg, hvis virksomheden allerede er medlem af DI?
Kontakt os, hvis din virksomhed allerede er medlem af DI og ønsker at udvide medlemskabet.
Skal hele virksomheden indmeldes i TMI og DI?
Et medlemsforhold til TMI og DI omfatter samtlige af den pågældende virksomheds aktiviteter.
Det betyder, at din virksomheds medlemskab omfatter alle virksomhedens filialer, afdelinger og arbejdspladser i Danmark.
Hvornår gælder mit medlemskab fra?
Du bliver medlem, så snart vi har modtaget dit indmeldelsesskema. Formelt indmelder vi nye virksomheder med virkning fra begyndelsen af et kvartal.
Du får adgang til råd og hjælp fra det øjeblik, vi har modtaget dit indmeldelsesskema.
Hvad hvis jeg allerede har en overenskomst?
Virksomheder med overenskomst eller aftaler med fagforbund skal ved indmeldelse sende disse til DI.
Vi vil gerne sikre, at du kommer over på den rigtige overenskomst eller eventuelt bibeholder din nuværende overenskomst.
Lad os hjælpe dig med at sammenligne din nuværende overenskomst med relevante overenskomster i DI.
Kan jeg blive medlem uden at være omfattet af en overenskomst?
Virksomheder, der ikke er omfattet af overenskomst, bliver erhvervsmedlem og fortsætter uden overenskomst.
Som erhvervsmedlem får du adgang til samtlige af DI's øvrige services, bortset fra de, der er knyttet til det at have overenskomster og aftaler med fagforbund.
Hvad koster et medlemskab?
Medlemsvirksomheder betaler kontingent til Træ- og Møbelindustrien, Dansk Industri og et snedkerlaug.
TMI
Det første år af medlemskabet er gratis. Herefter udgør det årlige kontingent for medlemskab af TMI 0,05 procent af den udbetalte lønsum det foregående år, dog maks. 50.000 kr. Grundkontingentet er 3.500 kr. Beløbet opkræves kvartalsvis forud og tillægges moms.
Dansk Industri
Kontingentet til DI beregnes af virksomhedens totale lønsum og antal ansatte i Danmark.
Kontingentsatsen er 0,24 pct. af lønsummen for Medlem og Erhvervsmedlem. For Erhvervsmedlem Basis er satsen 0,19 pct.
Der er et loft for den gennemsnitlige løn per medarbejder, som din virksomhed skal betale kontingent af. Dette loft er på 532.500 kr. om året. DI har et minimumskontingent på 5.740 kroner om året.
Har virksomheden en lønsum større end 278 mio. kroner, vil der ske en graduering af kontingentsatsen for den øvrige del af lønsummen. Læs mere her
Betalingssatsen til Industriens Barselsfond er 0,33%
Snedkerlaug
Det årlige kontingent til snedkerlauget udgør 0,01 procent af lønsummen. Der er et grundkontingent på 1.500 kr. og et maksimum på 15.000 kr.
Alle medlemsvirksomheder tilknyttes ved medlemskab af TMI et snedkerlaug. Virksomheden kan frit vælge, hvilket laug, den vil være tilknyttet.
Fonde
Virksomheder omfattet af overenskomst er forpligtet til at indbetale til overenskomstens uddannelsesfonde. Herunder Træets Udviklings- og Uddannelsesfond (TUUF) og Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond.
Hvilke forpligtelser har jeg som medlem?
De primære pligter omfatter, at du årligt indberetter din lønsum og eventuelt antal ansatte til DI. De oplysninger bruger vi som grundlag for opkrævning af dit kontingent.
Iværksætter
DI og TMI ønsker at hjælpe iværksættere i opstartsfasen med gratis råd og vejledning.