24.02.21 DI Digital Nyheder

SwimCam

DI Digital sætter fokus på SwimCam, der gør det nemt for svømmere og deres trænere at arbejde med videofeedback.

Vi har spurgt Thomas Terney, CEO & Co-Founder hos SwimCam, om, hvad der optager dem, og hvilke udfordringer de står overfor.

Hvem er SwimCam?

SwimCam er en et dansk startup, som gør det nemt for svømmere og deres trænere at arbejde med videofeedback hver dag. Det er grundlagt af Thomas Terney og Anders Sandfuss, der selv beskriver sig som helholdsvis tech-nørd og sports-nørd.

Svømmere og triatleter er blandt de sportsudøvere, der bruger mest tid på deres træning. Vand er nemlig ikke et naturligt element for mennesker at bevæge sig i. Alle verdens bedste svømmere har derfor brugt tusindvis af timer på at indkode den nødvendige biomekanik. For det er svært at lære den rigtige teknik! Svømmetrænere har dog et problem mange andre trænere ikke har. På grund af brydninger i vandoverfladen, bobler og bevægelser i vandet kan træneren ikke se svømmerens bevægelser detaljeret nok.

Vand stopper imidlertid wi-fi signalet fra eksempelvis GoPro og derfor har svømmesporten brug for noget særligt udstyr for at kunne arbejde livestreaming fra under vandet. Med et kamera og en app fra SwimCam kan trænerne se, hvad der foregår under vand. Og faktisk kan svømmere se sig selv på grund af særlig brugerindstillet forsinkelse af livestreamen.

I SwimCam har vi i løbet af 9 måneder gået fra ideen til levering af både hardware og software til flere danske klubber, og vi har masser af spændende ting i udviklingspipelinen. I slutningen af januar vandt vi første pladsen i Danish Tech Challenge 2020, som er industriens fonds hardware accelleratorforløb.

Hvad optager jer netop nu?
Lige nu er SwimCam i fuld gang med næste version af vores kamera og tilhørende app. Både Anders og Thomas er stærke tilhængere af ”Lean Startup” og med Thomas’ mere end 20 års erfaring med teknologiudvikling, og Anders’ skarpe øje for hvad der giver værdi for trænerne, prøver vi hele tiden at tage næste skridt i forhold til at teste værdiskabelse for trænere og svømmere.

Derudover har vi 500.000 fra førstepladsen i Danish Tech Challenge og støtte fra både vækstfond og innovationsfond, så et andet stort fokusområde er at finde og ansætte de rigtige folk, der kan hjælpe os med at blive en international digital succes.

Demonstration af SwimCam

Hvad ser I som jeres største mulighed og største udfordring i de kommende år?
Vi går målrettet efter det amerikanske marked fordi det bare er verdens største marked for os, og det især er koncentreret omkring 4 nøglestater. Der skal vi rykke ind hurtigt og for ”fuld musik”. Den store udfordring bliver her, hvordan vi kan gøre det effektivt og samtidig bevare en fleksibel organisations- og produktionskapacitet, der kan imødekomme et forventet stort pull i det amerikanske marked. Uden at det samtidig kræver et pengebål af investeringer.

Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Digital?
Vi har meldt os ind i DI, fordi der er kontorer i USA, der kan hjælpe os. Derudover er der en afdeling med tjek på jura, hvor vi som startup virkelig har brug for kvalificeret assistance. Og sidst men ikke mindst er vi i DI Digital, fordi vi tror på værdien af et stærkt netværk, så vi kan lære af alle de andre medlemmer – og de forhåbentlig på et tidspunkt kan få viden retur fra vores rejse.

Stine Nørgaard Christensen
Skrevet af:

Stine Nørgaard Christensen