Dorte Krogh er uafhængig rådgiver, og professionelt bestyrelsesmedlem med speciale i strategiimplementering, kulturtransformation og branding. Hun er tidligere ejerleder gennem 20 år. Som rådgiver og bestyrelsesmedlem har hun bred erfaring fra nationale og internationale selskaber som Nordic Wood Industries, Eventyrsport, Port of Singapore (PSA Belgien), NRK og Orkla (Norge). Royal Copenhagen, Danisco, PenSam og Royal Greenland (Danmark).

27.02.24 Nyheder

Eventyrsport bryder ny grund med første kvindelige bestyrelsesmedlem

Eventyrsport, udbyder inden for outdoor- og løbe-udstyr, har taget et vigtigt skridt mod at styrke forretningen og øge diversiteten i deres bestyrelse ved at introducere Dorte Krogh som det første kvindelige bestyrelsesmedlem. Dette skridt markerer en væsentlig milepæl for virksomheden, som længe har lagt vægt på inkluderende kultur og understreger et stærkt mål om at omfavne diversitet og inklusion på alle niveauer. I praksis betyder det at forretning, menneskesyn, adfærd og handlinger forenes – og det betaler sig på flere parametre.

En strategisk beslutning for fremtiden
"Diversitet i bestyrelsen har gjort, at man skal lige spidser blyanten lidt mere," udtaler Lars Steen Pedersen, bestyrelsesformand i Eventyrsport. Han reflekterer over, hvordan Dorte Kroghs tilføjelse til bestyrelsen ikke kun er et resultat af hendes stærke kompetencer, men også  at hun som kvinde bidrager til en rigere dialog og flere vinkler på de problemstillinger, der bliver vendt i bestyrelsen, og som er afgørende for virksomhedens succes.

Direktør og ejer af eventyrsport, Lars Sejer Sørensen, og hans team har i flere år diskuteret vigtigheden af at inkludere flere perspektiver i bestyrelsen, ikke kun for at afspejle kundebasen bedre men også for at navigere i det strategiske landskab med en bredere forståelse. "Det handler om rigtig mange aspekter, og om at kunne se forskellige vinkler på udgangspunktet," siger Lars Sejer Sørensen, understregende vigtigheden af at se op og ud af vinduet frem for kun at fokusere på det senest afviklede regnskab.

”Der må aldrig gå ”selvfølge” i bestyrelsesarbejdet. Det handler om at få dækket svære problemstillinger i et tilstrækkeligt omfang og om at se udfordringer og dilemmaer fra forskellige vinkler. Og om at stille, svære, gode og mærkelige spørgsmål. Der er sindssygt vigtigt, ” forklarer Lars Sejer Sørensen og fortsætter:

”Der er ret meget empirisk data for at rene forretninger med kun kvinder eller kun mænd  fungerer temmelig dårligt sammenlignet med forretninger der har fokus på diversitet og inklusion. Det er den måde, vi gerne vil arbejde med diversitet helt generelt. Hvor vi også gør alt for at afspejle kundegruppen.”

 

Bestyrelsesmedlem Dorte Krogh, ejer Lars Sejer Sørensen og bestyrelsesformand Lars Steen Pedersen foran det nye Eventyrsport hovedkontor i Hasselager ved Århus – også kaldet BASE CAMP. De 10.000 kvm2 er klar til indflytning i maj. Her samles drift, udvikling, lager og logistik, Bestyrelsen rummer endnu et medlem Michael Bjerre.

Dorte Kroghs unikke bidrag
Dorte Krogh bringer en væsentlig erfaring inden for branding, marketing og kultur, som er områder, Eventyrsport har været ivrige efter at udvikle. Hendes egen erfaring som ejerleder giver hende tilmed en dyb forståelse af de udfordringer og muligheder, som Eventyrsport og Lars Sejer Sørensen kan stå over for. "Dortes erfaring med at være ejerleder gør, at hun nemt kan sætte sig ind i min situation, og også har den forståelse og vinkel med sig ind i de diskussioner vi har. Det er meget værdifuldt for mig," forklarer Lars Sejer Sørensen.

Dorte, der selv kommer med en stærk faglig baggrund inden for kultur-transformation, føler også, at hun er landet det rigtige sted hos Eventyrsport: "Onboarding processen har været helt speciel og meget omhyggeligt tilgået. Her er en inviterende og inkluderende kultur, så man med det samme kan sige sin mening, gå tæt på, og stille de ”mærkelige” spørgsmål. Ud af det kommer der nogle diskussioner, som kun kan opstå, fordi vi sidder i et rum med gensidig respekt og fuld tillid”. reflekterer Dorte Krogh over sin integration i bestyrelsen.

Lars Steen Pedersen tilføjer: "Jeg er for så vidt ligeglad med om du er gul eller brun eller hvid eller høj eller tyk eller dreng eller pige. Alle skal føle sig inkluderet og godt tilpas her. Vores fokus på diversitet ændrer talentmassen. Det har vist sig, at på vores talenthold, som traditionelt tilbage i historien har været enormt mandsdominerede, der er vi i dag oppe på 50% kvinder."

Kultur og inklusion som nøgle til succes
Lars Sejer Sørensen fremhæver, hvordan Dorte Krogh og den øgede fokus på diversitet og inklusion har været afgørende for virksomhedens udvikling: "Det handler i bund og grund jo netop om at få alle talenter i spil. Vi oplever også, at det er det, der vælter frem af talenter. Det er også noget af det vigtige, som jeg ser, når vi arbejder strategisk, taktisk og operationelt med kultur,” siger Lars Sejer Sørensen og fortsætter:

"De højtråbende – uanset om det er mænd eller kvinder. De skal nok selv sørge for at komme frem i bussen. Nu oplever jeg, at når vi stiller rammer op, og får skabt en tryghed og en tillid, så kommer alle frem på banen.”

Vejen fremad
Eventyrsports engagement i diversitet og inklusion viser vejen frem for ikke kun outdoor- og løbe -branchen men også for andre detail kæder og erhvervslivet generelt. Ved at bane vejen for en mere inkluderende og divers bestyrelse, sætter Eventyrsport en ny standard og åbner op for at endnu flere talenter kan komme i spil.

 

Fakta

  • Grundstenen til Eventyrsport blev lagt (og ejet) af Lars Sejer Sørensen i 1996.
  • Kæden beskæftiger godt 440 medarbejdere (del- og fuldtid).
  • 16 fysiske butikker, hvoraf de fleste er flagskibsbutikker på +1.000 kvm.
  • Åbner nyt hovedkontor / BASE-CAMP på Mosegårdsvænget 3, 8361 Hasselager foråret 2024.

For yderligere information kontakt venligst:
Lars Sejer Sørensen (CEO) Ls@eventyrsport.dk
Lars Steen Pedersen (bestyrelsesformand) lars@lspresolve.dk
Dorte Krogh (bestyrelsesmedlem) dk@dortekrogh.com

Relateret indhold