Foto: SPF Danmark

20.06.22 ATL Nyheder

På syv år er antallet af kvindelige chauffører fordoblet

Man skal kigge ind i 42 lastbiler, før man finder én med en kvindelig chauffør. Men for syv år siden skulle der i gennemsnit køre 83 lastbiler forbi, før man kunne spotte en kvinde. Noget tyder altså på, at kvinderne endelig er på vej ind i branchen.

I mange år lå antallet af kvindelige lastbilchauffører og svingede mellem 250 og 300. Det svarer til omkring 1,2 procent af alle chauffører. Men siden 2015 er antallet af kvindelige chauffører steget jævnt. I dag er der 635 kvinder ansat i branchen – eller 2,4 procent af alle chauffører, viser tal fra Danmarks Statistik. Alene fra 2020 til 2021 steg antallet af kvindelige chauffører med 90 personer.

Det er værd at hæfte sig ved udviklingen og ikke kun antallet. Og udviklingen har været ganske markant gennem de seneste år. Det er rigtigt positivt, for det giver os mange flere muligheder, når vi skal rekruttere chauffører, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Kvindelige chauffører løfter SPF Danmark - ATL - DI (danskindustri.dk)

For et par år siden kom en taskforce med syv forslag til, hvordan man kan få flere kvindelige chauffører. Og den satte sig et mål om, at hver tiende chauffør skal være kvinde i 2030.

Der er stadig lang vej til, at det mål bliver opfyldt. Men det er som regel sværeste at ansætte den første kvindelige chauffør. Hvis den ansættelse går godt, kan det trække flere ind i virksomheden. De er interesserede men tør måske ikke hoppe ud i det, siger Lars William Wesch.

Relateret indhold