Fotokredit: Colourbox

19.09.22 Bilbranchen Nyheder

Nu er der flere elbiler end plug-in hybrider i Danmark

Elbilerne har overhalet plug-in hybriderne indenom, så der nu er flere rene elbiler på de danske veje.

Der er fuld fart på salget af elbiler. Det har man kunnet se i 2022, hvor andelen af nye elbiler i bilsalget er steget støt hen over året på trods af et overordnet faldende bilsalg. Faktisk er elbiler den eneste type personbil, der er solgt flere af indtil videre i 2022 sammenlignet med samme periode i 2021, mens der er solgt færre benzinbiler, dieselbiler og plug-in hybrider.

Med stigningen er der nu flere elbiler end plug-in hybrider i Danmark. Det viser nye tal fra Bilbranchen i Dansk Industri på baggrund af data fra bilstatistik.dk.

97.126 elbiler er i dag indregistreret på danske plader, mens der er 97.074 plug-in hybrider på vejene. En udvikling, der glæder Bilbranchens direktør, Thomas Møller Sørensen.    

"Det er en imponerende udvikling. Bilindustrien er fortsat påvirket af mangel på komponenter, hvor der især er mangel på mikrochips. Og netop mikrochips skal der bruges en del af til at producere en elbil. Ikke mindst derfor er det bemærkelsesværdigt."

Han forklarer, at der særligt er to årsager til, at elbilerne på trods af svære vilkår vinder frem hos danskerne.

"Først og fremmest er det stigende EU-krav til bilproducenterne, som har medført, at udbuddet af grønne elbiler er blevet mangedoblet, mens vi herhjemme har fået nye bilafgifter, der sikrer efterspørgslen."

Bilbranchen forventer, at tendensen vil fortsætte, og andelen af elbiler vil blive ved med at vokse i Danmark.

Claus Dahlbom Hansen

Claus Dahlbom Hansen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3334
  • Mobil +45 2051 3733
  • E-mail cldh@di.dk

Relateret indhold