23.01.24 PI Nyheder

Palsgaard kåret som Årets Arbejdsplads

Ingrediensvirksomheden Palsgaard løb med sejren, da fagforbundet 3F for 31. gang skulle udpege vinderen af titlen som Årets Arbejdsplads 2023.

Palsgaard er vinderen af Årets Arbejdsplads. Prisen gives af 3F og blev overrakt af 3F´s forbundsformand Henning Overgaard (yderst til højre).

Foto: 3F

Fokus på grøn omstilling, fastholdelse af dansk produktion og ekstra pension via overskudsdeling.

Det er blot nogle af grundene til, at Palsgaard i Juelsminde nu kan kalde sig for Årets Arbejdsplads 2023. 

- I holder fast i produktionen i Danmark og skaber danske arbejdspladser. I er gået langt foran i den grønne omstilling, og I går ekstra skridt og har særlige goder for medarbejderne, lød en del af begrundelsen fra 3F’s forbundsformand Henning Overgaard i en pressemeddelelse fra 3F.

- Selvom I er en verdensførende virksomhed inden for jeres felt, er det lykkedes jer at bevare en varm familiefølelse på arbejdspladsen. Det er ret godt gået, slutter Henning Overgaard af.

Og det er ikke alene medarbejdergoderne, der gør Palsgaard til en god arbejdsplads. Ifølge HR-direktør i Palsgaard, Maiken Bøtker Lorensen, er det i høj grad måden, hvorpå medarbejderne hos Palsgaard tilgår hinanden med respekt og ordentlighed, uanset om man er direktør, medarbejder i driften eller i administrationen.

- Alle kollegaer bidrager hver dag til, at den enkelte føler sig hørt og værdsat og som en del af familien. Det familiære sociale bånd bidrager til, at vi støtter hinanden – ikke kun på arbejdet, men også privat, såfremt man ser, at der er et behov for det, siger hun.

I tråd med grundlæggerens værdier

Siden Einar Viggo Schou grundlagde Palsgaard for mere end 100 år siden har bæredygtighed og ansvarlighed været en del af virksomhedens kultur. En kultur, som stadig eksisterer i dag.

-Det er helt fantastisk at kunne blive bekræftet i, at det, vi helt grundlæggende tror på og har bygget vores værdier på i over 100 år, er det rigtige. Vi bruger utrolig mange af vores vågne timer på arbejde, så alene af den grund er det vigtigt, at vi har fokus på, at vi skal fortsætte med at være en god arbejdsplads for alle, siger HR-direktøren.

At skabe rammerne for den gode arbejdsplads har ifølge Maiken Bøtker Lorensen betydet, at medarbejderne altid er klar til at give igen, når der er behov for en ekstra indsats

-Igennem de sidste års udfordringer med fragt og råvarer, corona og krig, har Palsgaard gang på gang oplevet, at medarbejderne står sammen og får løst de udfordringer, der måtte ramme, fortæller hun.

Medarbejder indstillede til prisen

Det var medarbejder Jens Ole Dam Jensen, der indstillede Palsgaard til prisen med den begrundelse, at hans arbejdsplads kræser for de ansatte, skaber jobs i lokalområdet og går op i den grønne omstilling.

I mere end 30 år har 3F kåret Årets Arbejdsplads. Flere hundrede medarbejdere konkurrerer om, at deres arbejdsplads kommer med i opløbet om at blive Danmarks bedste arbejdsplads. Tre udvalgte arbejdspladser får besøg af dommerkomitéen, som afgør, hvilken af de tre der stikker ud som vinder.

Og det er med glæde og stolthed, at Palsgaard nu kan bære titlen som Årets Arbejdsplads.

- At vinde Årets Arbejdsplads er ikke blot en anerkendelse; det er et vidnesbyrd om vores fælles indsats, dedikation og urokkelige engagement i at sikre, at Palsgaard i dag og i fremtiden er en god arbejdsplads – fuldstændig i tråd med vores grundlæggers tanker om, at vi skal sikre, at Palsgaard er en god arbejdsplads for alle, slutter Maiken Bøtker Lorensen af.

Relateret indhold