22.03.24 PI Nyheder

Bliv klogere på CBAM-rapportering inden næste frist

DI inviterer sammen med Energistyrelsen til webinar omkring CBAM-rapportering frem mod fristen for næste indrapportering den 30. april.

EU’s nye Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM), populært kaldet ”klimatold”, trådte i kraft 1. oktober 2023 og har medført nye rapporteringskrav for virksomheder, der importerer de omfattede varer.

For at gøre dig klogere på, hvordan indrapporteringen foregår på CBAM-platformen, inviterer DI og Energistyrelsen til webinar om CBAM-rapportering frem mod fristen for næste indrapportering den 30. april 2024.

Du kan tilmelde dig webinaret her.

Såfremt du har importeret CBAM-omfattede varer i første kvartal af 2024, er du omfattet af rapporteringspligten og skal indrapportere de indlejrede emissioner i din import senest den 30. april 2024.

Toldstyrelsen tager direkte kontakt til din virksomhed via e-Boks, hvis I har importeret CBAM-omfattede varer og er omfattet af rapporteringspligten.

Hvad er CBAM?

CBAM er EU's klimatold, som er designet til at udligne prisen på CO2-intensive varer mellem EU og tredjelande. CBAM omfatter import af en række varer fra seks udvalgte sektorer:

  • Jern og stål
  • Aluminium
  • Cement
  • Hydrogen
  • Elektricitet
  • Gødning

Implementeringen af CBAM sker i faser. Den igangværende transitionsperiode, fra 1. oktober 2023 til 31. december 2025, indebærer kun rapporteringskrav, hvor EU-virksomheder skal indrapportere de indlejrede emissioner ved importen af de omfattede varer.

Fra 1. januar 2026 pålægges betalingskrav, hvor din virksomhed skal købe CBAM-certifikater svarende til de udledte emissioner under produktionen af de importerede varer. 

Relateret indhold