Gettyimages
25.03.24 PI Nyheder

Grænsen for ikke-beskyttede gaskunder sænkes markant

Energistyrelsen har sænket grænsen for ikke-beskyttede gaskunder til 0,7 mio. m3 gas for gasåret 2024/2025. Dermed vil langt flere gaskunder blive ikke-beskyttede energikunder.

Energistyrelsen har meddelt, at man som led i arbejdet for gasforsyningssikkerhed har sænket kubikmetergrænsen fra 2,0 mio. m3 gas til til 0,7 mio. m3 gas for gasåret 2024/2025.

Det betyder, at virksomheder, som har et årligt gasforbrug på mere end 0,7 mio. m3, fra 1. oktober 2024 vil være kategoriseret som ikke-beskyttet gaskunde.

Energinets lise over ikke-beskyttede gaskunder vil således blive udvidet til at omfatte flere virksomheder. Listen over ikke-beskyttede gaskunder vil blive offentliggjort på Energinet senest 1. maj 2024.

Samtidig vil alle gaskunder med et gasforbrug, der er højere end grænsen, få besked om, at de er ikke-beskyttet gaskunde i løbet af den kommende tid.

Energistyrelsen inviterer alle ikke-beskyttede gaskunder til ”virksomhedsdialog”, hvor det er muligt at få yderligere information om, hvordan man skal forholde sig som ikke-beskyttet gaskunde. De omfattede virksomheder vil modtage en invitation til dette.

Læs Energistyrelsens udmelding her.

Hvad betyder det at være ikke-beskyttet gaskunde?

Som en del af beredskabet skal Danmark ifølge EU’s forordning for gasforsyningssikkerhed fastlægge, hvilke gaskunder der er prioriterede, og hvilke der ikke er i tilfælde af gasmangel under en krisesituation.

Energistyrelsen offentliggør derfor årligt en kubikmetergrænse, der definerer, hvilke virksomheder der betragtes som prioriterede kunder i overensstemmelse med EU-forordningens artikel 2, nr. 5. 

Gaskunder med et forbrug, der overstiger denne grænse, vil således ikke være beskyttede kunder og vil kunne risikere at få afbrudt gasforsyningen helt eller delvist i nødsituationer.

Søren Jensen

Søren Jensen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4748
  • Mobil +45 5218 5911
  • E-mail soje@di.dk

Relateret indhold