Webinar

Forsyningskæde – optimering af lager og processer

Både virksomheder og forbrugere efterspørger i stigende grad hurtigere og hyppigere leverancer. I takt med at flere begynder at sælge direkte til forbrugerne (DtC) kommer der også krav om at håndtere mindre ordre størrelser. Det betyder at lagerprocesser skal optimeres, hør på dette webinar hvordan i kan udvikle og fremtidssikre jeres løsninger.

Foto: GettyImages

Udviklingen har løftet Supply Chain og logistik fra ”need to have” til en strategisk rolle og en vigtig konkurrenceparameter i mange virksomheder.  Tendenserne indenfor forsyningskæder viser, at virksomheder oplever en stigende efterspørgsel efter hyppigere og hurtigere leverancer, og generelt mindre ordrestørrelser. Alt sammen noget, som stiller krav til lager og processer. Det betyder omstilling og fleksibilitet af de forskellige opgaver for produktion, lager og distribution.

Parallelt hermed kan det være, at virksomheden vokser og den øgede volumen kræver tilpasning og optimering af forsyningskæden. E-logistik er i den sammenhæng en særlig disciplin, som kræver ekstra  opmærksomhed.

Eksterne øjne på jeres logistik processer

I mange situationer kan det give mening at få eksterne kompetencer ind for at give en ”second opinion” på processer og systemer. Optimeringsprocesser stopper som bekendt aldrig og det er selvfølgelig vigtigt, at alle medarbejdere involveres og tager ejerskab. De eksterne ”øjne” skal udelukkende definere og facilitere effektiviseringstiltag, men det er den daglige ledelse og medarbejderne, der skal have ejerskab og efterfølgende løbende fortsætte med at optimere.

Udbytte af webinaret:

På webinaret gennemgås hvordan resultater opnås i et tæt samarbejde, bl.a. gennem et antal konkrete cases :

  • Konkrete råd til at kickstarte din optimeringsproces
  • Fremtidssikring - Sådan sikrer du bedst, at løsninger er skalerbare
  • Dansk Retur System og Elektroskandia har begge været igennem en intern optimeringsproces og endte med at lave et såkaldt greenfield setup.
  • Hos Matas og CAC gav den intern optimeringsproces en række muligheder på både den korte og lange bane

Oplægsholder

Langebæk er et af Skandinaviens største supply-chain-konsulenthuse med stærke operationelle kompetencer. Virksomheden har kontorer i Danmark, Sverige og Norge, og +40 medarbejdere. Man arbejder med såvel store kendte brands, som SMV´ere og rådgiver baseret på facts, analyser og gennemprøvede processer.

Peter Gyldendal

CEO & Senior Partner, Langebæk A/S