Foto: DI

08.06.22 DI Byggeri Nyheder

Vi sætter energieffektivisering af bygninger på dagsordenen

Energieffektivitet er på dagsordenen i disse dage i Sønderborg, hvor Danmark er vært for IEA’s 7. årlige globale konference om energieffektivitet.

Med den højeste deltagelse af klimaledere i konferencens historie betragtes den kommende begivenhed som verdens vigtigste konference om energieffektivitet. Topmødet vil samle de mest ambitiøse administrerende direktører, organisationer og by- og regeringsrepræsentanter fra hele verden for at fokusere på, hvordan internationale ambitioner om energieffektivitet kan omsættes til klimaindsats på jorden her og nu.

I forbindelse med konferencen er Dansk Industri vært for EE Solutions Summit den 9. juni i Alsion i Sønderborg. DI Byggeri er repræsenteret på konferencen med to sessioner, der sætter fokus på EE i bygninger både i forhold til automatisering og kontrolsystemer, men også i forhold til økonomi, sundhed og indeklima. Med deltagelse fra bl.a. Velux, Danfoss, Grundfos, ABB, Novenco, BITZER Electronics, Johnson Controls er der mulighed for at få indsigt i konkrete løsninger, som ikke kun har effekt i Danmark, men internationalt. 

Konferencen tager fat på et meget centralt instrument til at mindske den menneskelige påvirkning af klimaet. Energieffektivitet står også helt centralt, når EU hurtigst muligt skal holde op med at bruge russisk naturgas. Endelig vil mindre brug af energi mindske behovet for udbygning med vedvarende energi og tilhørende energiinfrastruktur, og vil dermed også bidrage til at billiggøre den grønne omstilling. Så derfor er konferencen et vigtigt omdrejningspunkt for utrolig meget af den omstilling som vores samfund står overfor, siger direktør i DI Byggeri Anders Stouge

Du kan se det samlede program for EE Solutions Summit her.

Konferencen bliver streamet på dagen, og du kan følge begivenhederne her.

DI og Energy Efficiency

Vil du vide mere om energieffektivisering, så tag et kig nærmere på en af vores andre artikler.

DI: Store gevinster ved mere effektiv udnyttelse af energi Danfoss-chef: Vi har hørt nok skåltaler 3 partier: Vi mangler klare mål for energibesparelser

Relateret indhold