Arrangement

Kom med til EP-debat, hvor vi sætter fokus på EU og kunstig intelligens

Den 29. maj inviterer DI og Google til debat, hvor fire fremtrædende EP-kandidater giver deres bud på, hvad det kræver af EU i 2024-2029, for at vi kan udnytte det fulde potentiale af kunstig intelligens og styrke den europæiske konkurrenceevne.

Et vigtigt valg i Europarlamentet nærmer sig, og siden sidste valg i 2019 er der sket betydelige digitale forandringer og nybrud. Det gælder særligt, når vi taler kunstig intelligens, der har vist sig at have strategisk interesse for både konkurrencedygtighed og økonomisk sikkerhed i både Danmark og i Europa.

I løbet af det seneste år har debatten om AI fyldt mere og mere og på globalt plan fanget politikeres opmærksomhed. Det gælder ikke mindst behovet for at regulere teknologien, der udfordres af den strategiske interesse i at forbedre evnen til at udnytte teknologiens transformative potentiale – ikke mindst det økonomiske.

Så hvordan sikrer vi, at Europa udvikler og anvender AI på en sikker og ansvarlig måde, samtidig med at vi sikrer teknologisk konkurrencedygtighed?

Det sætter vi fokus på den 29. maj, hvor DI i samarbejde med Google inviterer til EP-debat.

Her vil spidskandidaterne Christel Schaldemose (S), Morten Løkkegaard (V), Henrik Dahl (LA) og Stine Bosse (M) give deres perspektiver på Europas muligheder for at få det fulde udbytte af AI og booste konkurrencedygtighed.

Debatten vil blive modereret af journalist Ida Ebbensgaard, og der vil efterfølgende være mulighed for spørgsmål.

Program